Alder er bare et tal: 92-årig klæder sig ungdommeligt og lever livet

13/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Instagram
Alder er bare et tal. Det er 92-årige Helen et rigtig godt eksempel på.

Mest læste i dag

Mange forbinder Instagram, selfies og festlige billeder med unge mennesker, men ikke alle passer ind i den skabelon.

Helen Ruth Van Winkle, en kvinde på 92 år, bryder denne forventning og udstråler en energi, som selv de yngre sjæle kan misunde. Hendes livlighed har tiltrukket en imponerende følgerskare på 3,5 millioner på Instagram.

Foto: Instagram

Helen, der for nylig fejrede sin 92-års fødselsdag, kalder Waco, Kentucky hjem. Hendes Instagram-profil afslører dog en personlighed, der er langt fra den gængse opfattelse af en oldemor.

Hun afviser at fortabe sig i børnepasning, huslige pligter eller strikketøj som hendes jævnaldrende. Helen har altid været en afvigende ånd, en skikkelse, der næsten er umulig at ignorere.

"Jeg har altid været en oprører," griner hun og fortæller NPR om sin trædesten i verden.

Foto: Instagram

Hun gør nar ad tanken om at have en løssluppen holdning til sit udseende, men det er tydeligt, at hendes omhyggelige påklædning er en stor del af hendes identitet. Dette har altid været en del af hende, ikke kun i ungdommen, men også efter hun passerede de 90 år.

Instagram var en platform, hun aldrig troede, hun skulle indtage, men da hun besluttede at hoppe ombord, havde hun ingen anelse om, at hendes popularitet ville nå så stor højde. I dag har hun imponerende 3,5 millioner tilhængere på det sociale medie.

Foto: Instagram

Det er hendes oldebørn, der deler snapshots og administrerer hendes profil. På hendes Instagram træder hendes sprudlende livssyn tydeligt frem, selv i en alder af 92 år.

Helen er en kvinde, der bryder med samfundets normer. Hun lader sig ikke afficere af andres meninger om sig selv, en attitude, som hun tror har bidraget til hendes succes.

Foto: Instagram

"Hvad ser folk på billederne? Jeg tror, de ser en oldemor, der ikke lader sig påvirke af andres synspunkter," smiler Helen.

Hun deler også et livstip til dem, der søger nøglen til sand lykke.

"Her er mit perspektiv på et lykkeligt liv: Smil altid til fremmede på gaden (du får som regel et smil tilbage), gå til kirke og vær venlig over for enhver, du krydser. Jeg har mødt så mange mennesker, og jeg tror, de vil kunne sige det samme om mig," afslutter hun med et glimt i øjet.

Foto: Instagram