Har du nogensinde set pyramiderne i Giza med egne øjne? Så er du virkelig heldig. Pyramiderne i Giza hører til blandt de mest kendte og ældste bygningsværker skabt af mennesker. Det er ikke for ingenting, at Giza-pyramiderne er en del af de syv klassiske vidundere.
Pyramiderne i Giza blev sandsynligvis bygget for omkring 4.500 år siden. Men hvordan lykkedes det dog egypterne at slæbe omkring 2,3 millioner sten, hver med en vægt på 2.500 kilogram, til det rette sted? En gruppe arkæologer tror nu endelig, at de har fundet svaret på dette meget gamle mysterium.
Ifølge dem kiggede egypterne dengang godt omkring sig og udnyttede landskabet. De ville have brugt en biflod til Nilen til at trække de enorme sten gennem ørkenen. Denne biflod eksisterer ikke længere i dag, men efter intensiv eftersøgning kunne forskere bekræfte, at der indtil 600 f.Kr. lå flere floder gennem ørkenen. Egypterne var langt forud for deres tid.
Ifølge miljøgeograf Harder Sheisha ville det have været umuligt at bygge pyramiderne uden disse bifloder. Så det begynder mere og mere at se ud som om, arkæologernes teori holder stik. Men hvordan fik egypterne de enorme sten 150 meter op i luften?
Det er jo ikke sådan, at de i år 2500 f.Kr. allerede brugte kraner eller andre tekniske finesser. Det er ikke noget, som hverken forskere eller arkæologer har været i stand til at besvare endnu. Men måske det bliver muligt at finde svaret én dag i fremtiden.