Alt for få er klar over det: Disse to slags medicin bør du aldrig indtage sammen med kaffe

29/03/2024 14:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Medicin og kaffe er ikke ligefrem en god kombination.

Mest læste i dag

Mange har en dyb affektion for kaffe, værdsat for dens evne til at kickstarte en langsom morgen og vedligeholde energiniveauet hele dagen.

En nylig undersøgelse advarer imidlertid om, at man bør være forsigtig med kombinationen af kaffe og visse andre indtag.

Det har i et stykke tid været kendt blandt læger og sundhedseksperter, at kaffe kan interagere uheldigt med visse lægemidler, herunder dem foreskrevet for hjertesvigt eller ADHD.

Dette er blevet bekræftet af en nyere undersøgelse.

Ifølge forskningen fra 2020 er det især vigtigt at være opmærksom på interaktionen mellem kaffe og medicin mod allergi samt forkølelse.

Disse lægemidler, når de indtages med kaffe, kan potentielt føre til øget hjerteaktivitet, rystelser, eller forstyrrelser i søvnrytmen, rapporterer Oloygeia.

Men hvordan forholder det sig med kaffe og sygdom generelt?

Selvom det kan virke tillokkende at nyde en kop kaffe under sygdom, kan det faktisk være kontraproduktivt.

Ikke alene kan kaffe potentielt interferere med din medicins effektivitet, men et højt indtag kan også lede til dehydrering - hvilket kun forværrer situationen, når kroppen kæmper mod en infektion.

Så, når du er syg, er det måske bedre at genoverveje det der med kaffe. Næste gang du føler dig dårlig og overvejer en kop kaffe, kan det være klogt at tænke sig om igen.

Det er, som det altid har været, klogt at konsultere en læge, hvis du er syg.