YouSee afslører: Klar med ny dokumentarserie

20/03/2023 16:01

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den 3. april har YouSee premiere på deres første originale dokumentarserie ”Da Danmark blev Superliga”.

Superligaens slutspil er lige om hjørnet, og det samme er en helt ny dokumentarserie fra YouSee, der handler om selvsamme. Det skriver YouSee i en pressemeddelelse.

”Da Danmark blev Superliga” er historien om skiftet fra amatørisme til professionalisme i dansk fodbold. Fra dengang spillernes betaling var et måltid mad efter en kamp til spillerkontrakter blev introduceret og Superligaen blev født i 1991.

En fortælling om udviklingen af professionel fodbold i Danmark, som mediedirektør i YouSee, Kim Poul Christensen, glæder sig til at præsentere seerne for.

- Da Danmark blev Superliga er den første dokumentarserie fra YouSee. Den fortæller historien om en dansk fodboldindustri, der har gennemgået en massiv revolution fra 1970’erne frem til i dag, som ikke før har været fortalt på tv, fortæller Kim Poul Christensen og fortsætter:

- Jeg håber, at seerne vil tage godt imod dokumentarserien, som er fyldt med passion, humor og interessante anekdoter fra nogle af tidens største fodboldlegender.

Han fortæller desuden, at serien er et skifte i strategi retning for YouSee’s indholdsproduktion.

Se traileren til den nye dokumentarserie herunder.

Fodboldstjernernes fortællinger
I dokumentarserien står kendte fodboldspillere, sportskommentatorer, direktører og klubtrænere frem for at fortælle deres rolle i og erindring om Superligaens tilblivelse, og hvordan den anses som et stykke historie, der fuldstændig revolutionerede turneringsstrukturen i toppen af dansk fodbold.

Én af dem er Niels-Christian Holmstrøm, tidligere fodboldspiller, fodboldtræner og sportsdirektør i FC København.

- Superligaens historie er imponerende. Med den har vi løftet dansk topfodbold fra noget 5-øres professionalisme til en kæmpemæssig industri, lyder det fra Niels-Christian Holmstrøm, som fortsætter:

- Tilbage i min spillertid var der en stor udvandring af dygtige danske spillere til udlandet, fordi man simpelthen ikke kunne blive dygtig nok herhjemme. Der var en håbløs umoderne modstand over for at betale spillerne og tilpasse den danske fodboldscene til den internationale udvikling. Det har heldigvis ændret sig i dag, og det kan vi særligt takke Superligaen for.

En anden af de medvirkende er Lynge Jakobsen, tidligere fodboldspiller, sportschef og sportsdirektør i AaB.

- Jeg husker stadig den dag, jeg skrev under på den første kontrakt i AaB. Den gav mig en årsløn på 18.000 kroner. Det var stort og kulminationen på en årrække, hvor forståelsen af, hvad dansk fodbold var og skulle være, havde gennemgået en massiv forandring, siger han og tilføjer:

- Mange mente, at penge i fodbolden ville være ødelæggende for sporten. Det blev i stedet det første spadestik til den Superliga, vi kender i dag.

Serien består af tre afsnit, hvor afsnit 1 har særligt fokus på det historiske aspekt omkring skiftet fra amatørisme til professionalisme i dansk fodbold, mens afsnit 2 handler om rivaliseringen mellem Brøndby og FCK og afsnit 3 om de danske klubbers europæiske eventyr.

Om dokumentaren ”Da Danmark blev Superliga”
Igennem en unik blanding af arkivmateriale, nutidsreportage fra Superligaen og interviews med over 25 af de største navne i dansk fodbold, udfoldes den episke historie om, hvordan dansk klubfodbold har udviklet sig til en kæmpe milliardindustri.