Nettet koger over: Hvor mange heste ser du her?

23/04/2024 21:25

|

Redaktionen

Foto: Twitter / History of Painting
Hvor mange heste ser du her?

Mest læste i dag

En optisk illusion af heste har sat gang i internettet. For det er kun de allerskarpeste, der kan se, hvor mange der egentlig er.

Den amerikanske kunstmaler Bev Doolittles maleri "Pintos" har taget internettet med storm og forårsaget en heftig diskussion om, hvor mange heste der er på billedet.

Diskussionen kan måske sammenlignes med den famøse kjole fra 2015, hvor internettet var dybt splittede over, hvorvidt en kjole var blå og sort eller hvid og guld.

Det skriver skriver LADbible.

Billedet viser en flok brogede heste.

Da Bev Doolittle malede det i midten af ​​slutningen af ​​1970'erne, brugte hun 'linjer, farver og mønster' som 'hovedværktøjer' til at skabe en optisk illusion.

- Linjerne af sne i klipperne blander sig med de hvide linjer på hestene i "Pintos". Farveformerne på hestene er de samme som klipperne bag dem, forklarer Art Discovery og tilføjer:

- Ved at bruge de samme LINJER, FARVER, FORMER og MØNSTER på hestene som i baggrunden, skjuler Bev Doolittle hestene på billedet, og vi skal lede længe for at finde dem.

Billedet er altså skabt til at snyde vores hjerner.

Maleriet er siden blevet uploadet på hjemmesiden 'Kids Environment Kids Health'.

En af instituttets eksperter fandt, at billedet indeholder i alt syv heste - på trods af at Bev Doolittle selv har sagt, at der er fem.

- Vi har hørt, at der skulle være 7 heste (inklusive dele af heste, f.eks. et hestehoved og en hestebagdel) på billedet, afslører eksperten.

Du skal dog ikke ærgre dig for meget, hvis du ikke helt kan se syv heste.

De fleste mennesker - inklusive Bet Doolittle - har nemlig sagt, at de kun kan se fem heste, og Doolittle skabte trods alt maleriet selv.