DiCaprios 'uendelige' improvisationer fik Scorsese og De Niro til at 'rulle med øjnene'

09/07/2024 16:39

|

Nicolai Busekist

Foto: Wikimedia Commons
Instruktør siger, at Hollywood-stjernens kærlighed til improvisation skulle holdes i tømme på settet til filmen 'Killers of the Flower Moon'.

Mest læste i dag

Leonardo DiCaprio er kendt for at improvisere sine replikker i film, men hans 'endeløse' ad-libbing irriterede Robert De Niro og Martin Scorsese under produktionen af deres seneste film, har instruktøren afsløret.

Mens de filmede til filmen 'Killers of the Flower Moon', testede den 48-årige DiCaprio de erfarne Hollywood-veteraners tålmodighed. DiCaprios improvisation var 'endeløs, endeløs, endeløs', ifølge Scorsese, mens 'Bob (De Niro, red.) ikke ville tale'.

"Indimellem kiggede Bob og jeg på hinanden og rullede lidt med øjnene. Og vi sagde til ham: 'Du behøver ikke den dialog'," sagde den 80-årige instruktør ifølge The Telegraph.

Scorseses 26. film er baseret på den sande historie om mordet på mere end 60 indfødte amerikanere i 1920'ernes Oklahoma og har De Niro og DiCaprio i rollerne som en onkel og nevø, der planlægger at få fingrene i olien under stammens jord.

De Niro er tilsyneladende blevet mere tilbageholdende med at improvisere, efterhånden som han er blevet ældre, selvom han tidligere var kendt for at improvisere nogle af sine mest berømte replikker.

I Scorseses 1976-film Taxi Driver leverer De Niros karakter Travis Bickle replikken: 'You talkin’ to me?', mens han taler til sit spejlbillede.

Scorsese havde instrueret ham til at improvisere noget. 'Jeg vidste ikke helt hvad', har han tidligere sagt, hvilket fik De Niro til at forestille sig folk komme op til ham og sige ting, han ikke kunne lide, og stille dem det berømte spørgsmål.

DiCaprio er også kendt for sin ad-libbing. Da han spillede Jack Dawson i Titanic som 21-årig, gik hans karakter til stævnen af det skæbnesvangre passagerskib og råbte: 'I'm king of the world'. Sætningen var ikke oprindeligt i manuskriptet, men blev i stedet lavet på stedet med instruktør James Cameron, da andre replikker faldt til jorden.

DiCaprio improviserede under flere scener i Scorseses 'The Wolf of Wall Street'. I en scene kræver hans karakter Jordan Belfort, at hans venner 'sælger mig en kuglepen'. DiCaprio blev inspireret af en samtale, han havde haft med en sikkerhedsvagt, der var blevet interviewet af den virkelige Belfort, som bad ham sælge ham en kuglepen.

I Quentin Tarantino-filmen 'Once Upon A Time In Hollywood' improviserede DiCaprio en hel solo-scene, hvor hans karakter Rick Dalton får et sammenbrud efter at have kludret i sine replikker.