Danske Spil med ændring - målet er at skabe endnu flere danske millionærer

09/09/2023 20:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Danske Spil
Men det bliver også dyrere at være med.

Mest læste i dag

Siden 1989 har Lotto været en velkendt favorit blandt danskerne, og hver lørdag aften sidder mange spændt og venter på, at de heldige tal trækkes.

Sidste år blev hele 171 danskere millionærer ved at spille Lotto. Med de nye ændringer, der træder i kraft den 1. september, forventer Danske Spil at overgå denne milepæl med mere end 200 nye Lotto-millionærer om året.

Siden Lotto så dagens lys for 34 år siden, har der været en række betydningsfulde udviklinger. I en årrække var det en fast tradition at se kendte personligheder trække Lotto-tallene på landsdækkende tv.

I mellemtiden har Lotto bevæget sig ind i den digitale tidsalder, og spillerne har fået mulighed for at deltage via et PLUS-abonnement. Præmiepuljen for førstepræmien i Lotto er vokset fra lidt over 1 million kroner i 1989 til nu 8 millioner kroner, og der blev også introduceret en millionærgaranti tidligere.

"Vi stræber altid efter fornyelse, så dette populære lotteri forbliver relevant og spændende for danskerne, og det fortsætter med at give dem drømme og store gevinster," udtaler Malene Mølgaard, administrerende direktør for Danske Lotteri Spil, der står bag Lotto.

Tre millionærchancer på samme række i stedet for to

Konkret introduceres Super Millionærchancen, hvor der ved månedens sidste trækning trækkes lod om ekstra 5 x 1 million kroner blandt alle spillede rækker. Dette skaber 5 ekstra millionærer hver måned og i alt 60 om året. Millionærgarantien (nu kendt som Millionærchancen) fortsætter med at sikre to vindere af 1 million kroner ved hver lørdagstrækning blandt alle ugens spillede rækker. Dette betyder nu tre chancer for at blive millionær på én række i stedet for de tidligere to, og samtidig hæves præmien for at have 4 rigtige Lotto-tal fra 60 til 70 kroner.

Sammen med disse forbedringer i præmierne øges prisen for en Lotto-række fra 6 til 7 kroner. Prisen for en række blev sidst ændret i 2021 og før det i 2017.

"Vi er glade for at kunne tilbyde endnu flere chancer for at vinde millioner. Vi forbedrer Lotto med flere muligheder for store gevinster og justerer samtidig prisen på en række. Vi ser frem til at ringe til flere danskere og meddele dem, at de er blevet millionærer - det er altid en fest, uanset hvor ofte det sker," siger Malene Mølgaard.

Det "nye" Lotto med flere millionærchancer vil have sin første trækning den 2. september. Ændringerne i både priser og gevinster træder i kraft efter trækningen den 26. august.

Her er en oversigt over ændringerne:

  • Førstepræmiepuljen øges fra 7 millioner kroner til 8 millioner kroner.

  • Mindstepræmien stiger fra 60 kroner til 70 kroner.

  • Millionærgarantien omdøbes til Millionærchancen og forbliver uændret med to millionvindere hver lørdag og garanterede 104 milliongevinster om året.

  • En ny ekstratrækning, kaldet Super Millionærchancen, indføres den sidste lørdag i hver måned med 5 x 1 million kroner i præmier, hvilket garanterer 60 milliongevinster om året.

  • Det Store Jule Lotto forbedres, så der trækkes lod om 25 x 1 million kroner den 25. december (tidligere 12 x 1 million kroner) blandt alle rækker spillet i december, hvilket garanterer 25 milliongevinster om året.

  • Samlet set garanterer ændringerne, at der vil være 187 Lotto-milliongevinster om året. Baseret på tidligere års antal Lotto-vindere, forventer Danske Spil nu at have over 200 millionærer om året.

  • Prisen per Lotto-række stiger fra 6 til 7 kroner.