Pas på dig selv og din mobil - Beskyt dig mod Identitetstyveri

13/05/2023 03:32

|

Mikkel Preisler

Foto Pexels

Mest læste i dag

Vi er alle bekymrede for identitetsbedrageri og det at miste vores penge. Her kommer nogle effektive råd, der kan hjælpe dig med at forhindre det. I nutidens digitale verden bliver svindelmails, der udsendes af bedragere, mere og mere overbevisende. Denne guide vil hjælpe dig med at genkende de faresignaler, du skal være opmærksom på, for at beskytte dine personlige oplysninger og bankkonti mod uautoriseret adgang.

1: Identificering af phishing-mails: Dette er de mails, der forsøger at snyde dig. De har ofte sproglige fejl og anmoder om følsomme oplysninger. Husk, virksomheder vil aldrig bede dig om at sende vigtige informationer via e-mail.

2: Undgå at trykke på tvivlsomme links: Selvom en e-mail eller meddelelse kan se ægte ud, skal du være forsigtig med ikke at klikke på links, medmindre du er fuldstændig sikker på, at de er sikre. I stedet for at klikke på et link, kan du besøge organisationens officielle website ved selv at indtaste webadressen i din browser.

3: Brug en antivirus-app: En antivirus-app kan hjælpe med at identificere og blokere phishing-forsøg.

4: Implementer to-faktor-godkendelse: To-faktor-godkendelse (2FA) er et ekstra lag af beskyttelse, der kræver, at du bekræfter din identitet ved hjælp af to forskellige metoder, før du får adgang til din konto. Selv hvis en phisher får dit password, kan de ikke logge ind uden den anden faktor.

5: Vær på vagt overfor uventede e-mails: Hvis du modtager en uopfordret e-mail, især en der anmoder om personlige oplysninger eller beder dig om at klikke på et link, skal du være mistænksom. Bekræft altid ægtheden af e-mailen ved at kontakte virksomheden direkte.

6: Anvend almindelig sund fornuft: Kongen af Nairobi har ikke tilfældigt fundet dig og vil tilbyde dig 10 millioner kroner, og ingen vil betale dig 5.000 kroner for dine brugte kondisko. Ved at følge disse 6 råd, vil du være godt på vej til at beskytte dig selv mod identitetsbedrageri.

Kilde: Dagens.dk