Stig konstruerede sin egen 'fotofælde' - men en dag kørte politiet forbi, og her skete det utænkelige

03/10/2023 12:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Hvad politiet gjorde, havde Stig aldrig gættet sig til.

Mest læste i dag

Stig, en 36-årig mand, havde nået sin tålegrænse med bilister, der kørte alt for hurtigt i hans kvarter. Han besluttede derfor at tage sagen i egen hånd ved at oprette sin egen "fartkontrol" for at opfordre folk til at sænke deres hastighed.

Stig deler sit hjem med sin partner og to børn på henholdsvis 6 og 2 år. Tanken om, hvad der kunne ske, hvis en bil en dag ramte et af hans børn, motiverede ham til at gribe ind i problemet.

Dette blev rapporteret af TV2.no.

Alternativ løsning

I stedet for at kontakte myndighederne og anmode om foranstaltninger som fartbump eller chikaner på vejen, besluttede Stig at tage en alternativ tilgang.

Han gik ind i sin garage og lavede sin egen politimand, som han derefter placerede i indkørslen med en refleksvest, en kikkert og al nødvendig udstyr. Det utrolige var, at Stig straks bemærkede en forskel, da bilisterne nu sænkede hastigheden betydeligt i kvarteret.

Politiet kiggede forbi

På et tidspunkt besøgte politiet Stig, men han havde ingen anelse om, hvorfor de var der:

"Størstedelen af tilbagemeldingerne, jeg har fået, har været positive. Men nogle mennesker blev også irriterede og vrede. En fredag morgen kom politiet forbi for at tage billeder af min 'politimand', så nogen må have ringet og tipset dem. Jeg kontaktede selv sheriffens kontor for at spørge, om det var ulovligt. Ifølge dem udgjorde det ikke en trafikfare. Da jeg var kommet så godt i gang, foreslog de endda, om jeg ikke også kunne lave en politibil for at patruljere vejen," sagde Stig med et smil.

Skal forhindre fremtidige ulykker

Stigs mål var at forhindre fremtidige ulykker, og han påpeger, at ofte tages der først skridt, når en frygtelig ulykke allerede har fundet sted.