Putin livvagt afslører: Hans udtalelser giver dig kuldegysninger

26/09/2023 18:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Vitaliy Bryzhatiy, der tidligere har været Putins personlige bodyguard på Krim, har valgt at bryde tavsheden.

Mest læste i dag

I et eksklusivt interview med den uafhængige tv-kanal Dozhd, delte han nogle yderst bekymrende oplysninger om Ruslands leder, Vladimir Putin.

Bryzhatiy beskrev, hvordan Putin har en dyb mistillid til alle omkring sig, inklusive sine egne livvagter.

Han udtalte: "Vladimir Putin har ingen tillid til nogen, selv hans livvagter er ikke i stand til at vide, hvor han befinder sig." Dette betød, at selv når livvagterne blev informeret om, at præsidenten skulle overnatte et bestemt sted, kunne han faktisk opholde sig et helt andet sted på det pågældende tidspunkt.

Bryzhatiy beskrev også, hvordan der inden for den føderale beskyttelsestjeneste findes en særlig enhed ved navn SBP (Præsidentens Sikkerhedstjeneste). Putin har størst tillid til denne enhed, og de ledsager ham på alle hans rejser.

Bryzhatiy afslørede desuden, hvordan Putins ankomst til Krim ofte blev annonceret samtidigt ved to forskellige lufthavne - Sevastopol og Simferopol, der ligger mere end 100 kilometer fra hinanden. Selvom helikoptere landede, og Nationalgardens konvojer ankom, kunne præsidenten ankomme på andre transportmidler, såsom skib, og det var ikke nødvendigvis med fly.

Han understregede, at "sikkerheden omkring den russiske præsident er på det højeste niveau, fordi han er dybt bekymret for sit liv." Dette blev yderligere understreget, da han beskrev, hvordan den lokale guvernør i Sevastopol blev tvunget til at tilbringe flere uger i et af statens huse i karantæne, når Putin besøgte området.

Bryzhatiy valgte at forlade landet efter Ruslands invasion af Ukraine, hvilket giver indsigt i den intense frygt og bekymring, som livvagterne må have oplevet.

Det er tydeligt, at disse oplysninger giver et sjældent indblik i livet og sikkerhedsforanstaltningerne omkring den russiske præsident, og det viser, hvordan Putin allerede inden invasionen i Ukraine var dybt bekymret for sin personlige sikkerhed.