Natalie delte et foruroligende billede fra stranden: Var 'minutter fra at dø'

13/09/2023 17:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
En kvinde har delt et billede fra en tur på stranden. Efterfølgende har hun fået at vide, at hun var 'minutter fra at dø'.

Mest læste i dag

En britisk kvinde har gjort en opsigtsvækkende opdagelse under en afslappende strandtur. Hun bemærkede, at hendes hår pludselig begyndte at stritte op og stå på højkant, hvilket førte til en chokerende erkendelse af, at hendes liv var tæt på at tage en alvorlig drejning. Denne bemærkelsesværdige hændelse udspillede sig på La Rocque Beach på Jersey-øen og blev delt med offentligheden af den britiske borger, Natalie Stevens.

Natalie, som var ude at gå en tur med sin hund langs stranden, blev overvældet af en underlig, prikkende følelse på sin hovedbund og pande. Samtidig kunne hun i det fjerne høre en dæmpet tordenbrummen. For at dokumentere denne mærkelige situation valgte hun at tage et billede, som hun senere delte på sin Facebook-side.

Den deling fangede opmærksomheden i Facebook-gruppen "Jersey Weather Chat," hvor folk begyndte at advare Natalie om den potentielle livsfare, hun havde været i.

News.com.au skriver, at ifølge Australian Bureau of Meteorology er det nemlig en indikation på, at et tordenvejr er under opsejling, og i tillæg til det signalerer det også en akut trussel for ens sikkerhed.

I kommentarsektionen på Natalie's opslag var der adskillige advarsler, hvor en bruger skrev, "Hvis dette sker igen, er det et tegn på, at lynet kan ramme dig." En anden bemærkede, "Du har været meget heldig. Da dette skete, var det et meget sikkert tegn på, at du potentielt var ved at blive ramt af lynet," og endnu en bruger tilføjede, "Det er et tegn på at være i fare for at blive ramt af lynet! Du var meget heldig, at du ikke blev det."

Foto: Facebook

Ifølge Australian Bureau of Meteorology er det afgørende at handle øjeblikkeligt, hvis ens hår bliver statisk og begynder at stå op. Det bedste skridt er at søge ly i et køretøj eller en solid bygning, og man bør undgå åbne områder samt teltlejre. Desuden er det vigtigt at undgå at søge ly ved enkeltstående træer eller små trægrupper.

Et andet tegn på lynnedslag er, når omgivende sten og hegn begynder at vibrere eller "svirre." Om aftenen eller om natten kan et "blåt skær" også indikere, at lynet er på vej.

Eksperter fra US National Weather Service råder folk til at "gå ned på knæ og bøje sig forover," hvis de oplever, at deres hår bliver statisk. De advarer imod at lægge sig fladt på jorden, da våd jord kan lede elektricitet og øge risikoen for lynnedslag.

Natalie var ikke den eneste, der manglede oplysninger om den farlige situation, hun havde været i. En anden kvinde delte også et billede af sig selv med statisk hår på stranden, hvilket udløste en advarsel om, at hun havde været blot to minutter fra at stå over for alvorlige skader eller endda døden. Det har været en lærerig oplevelse for mange, da denne type fare sjældent er kendt.