Mandens usædvanlige rejserute giver ikke mening - men vent til du ser den oppefra

19/08/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Rejsen tog ham seks måneder.

Mest læste i dag

I en verden, hvor teknologi og kreativitet smelter sammen, åbner GPS-kunsten døren til en enestående måde at udtrykke sig på.

En mand, der går under navnet Yassan, så Google Earth som mere end bare et redskab til at udforske kloden; det blev et kreativt lærred, der forvandlede hans skridt til penselstrøg.

I 2008 befandt Yassan sig i Tokyo og stod over for en beslutning, der ville ændre hans liv.

Han ønskede at fri til sin kæreste, men manglede den perfekte idé til at gøre øjeblikket uforglemmeligt.

På en dag stødte han på konceptet med GPS-kunst – en innovativ praksis, hvor kunstnere bruger GPS-enheder til at skabe store digitale tegninger ved at følge forudbestemte ruter.

Yassan besluttede sig for at designe en rute, der tværs over Japan ville stave ordene 'Gift dig med mig' og ved at gennemføre denne rute ønskede han at præsentere sit romantiske frieri via Google Earth.

Med en stærk beslutsomhed og brændende lidenskab begav han sig ud på en rejse, der strakte sig over mere end 7.100 kilometer.

Det tog ham omkring seks måneder at forme de to ord. Denne bemærkelsesværdige rejse placerede ham i Guinness World Records som skaberen af den største GPS-tegning i historien.

Til Yassans store glæde accepterede hans kæreste det store spørgsmål, hvilket betød, at de nu var forlovede.

Yassan er blot én af de mange ekstraordinære individer, der udforsker GPS-kunstens potentiale ved hjælp af værktøjer som Google Earth og Google Street View.

Nogle korte klip fra hans rejse kan ses nedenfor: