Mand købte rusten kniv for 20 kroner i genbrugsbutik: ‘Nu fortryder sælgeren nok, at han solgte den’

09/12/2023 11:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
En ung mand købte en gammel rusten kniv i en genbrugsbutik og forvandlede den totalt.

Mest læste i dag

Ikke alt, der glimrer, er guld, som man siger.

Denne talemåde vil nok være velkendt for de, der flittigt besøger loppemarkeder og genbrugsbutikker. For nylig gjorde den japanske YouTube-blogger, Jun, en interessant opdagelse, der understreger, at skatte kan gemme sig blandt gamle og oversete genstande.

Den unge japaner besøgte en genbrugsbutik for at skille sig af med nogle gamle genstande. I butikken stødte han på en anden mand med samme intention.

"Da jeg trådte ind i butikken, var der en mand, der forsøgte at sælge nogle ting. En af de ting, han prøvede at sælge, var en traditionel japansk kniv," delte Jun i en video, som han uploadede på YouTube for en uge siden.

Kniven var imidlertid så slidt og rusten, at butikken ikke ønskede at have noget med den at gøre. Jun så dog straks potentiale i kniven, der engang havde været en smuk og dygtig kokkekniv.

Derfor tilbød han manden at købe kniven, og for tre dollars (cirka 20 danske kroner) blev Jun nu stolt ejer af værktøjet, der ved første øjekast syntes at være affald.

"Manden forlod butikken med et stort smil," delte Jun, der vendte hjem fast besluttet på at få noget ud af sine tre dollars.

Senere viste det sig, at Jun havde gjort et usædvanligt kup. Kniven viste sig at være en 180 millimeter Shirogami stål usuba-kniv fremstillet af Seki Magoroku. En kniv, der normalt koster mere end 100 dollars (over 600 kroner).

Efter at være kommet hjem gik Jun straks i gang med at bringe nyttigt liv til den rustne kniv. Hele processen blev optaget på video og delt på YouTube. I videoen forklarer Jun, at han har til hensigt at slibe og rense kniven så meget, at sælgeren vil fortryde at have solgt den til Jun for kun tre dollars.

Du kan følge hele processen i videoen nedenfor og bare vent, indtil du ser det færdige resultat.