Mand tog på café for at spise: Da han får regningen, bliver han rasende

24/05/2024 13:02

|

Redaktionen

Foto: Reddit
Han var mildest talt ikke glad, da han modtog regningen.

Mest læste i dag

Hvert år den 1. maj fejrer mange lande verden over arbejdernes internationale kampdag, og Australien er ingen undtagelse. Men i år var det ikke kun fest og glæde, der prægede dagen, da en café i Brisbane trak overskrifter og skabte debat på grund af deres ferietillæg.

En gæst på Andonis Cafe & Bar i Brisbane lagde mærke til, at caféen opkrævede hele to store tillæg på regningen den dag og delte straks et billede af regningen på Reddit, hvor det hurtigt blev et samtaleemne.

Brugeren, kendt som 57647, uploadede billedet den 1. maj (kan ses længere nede i artiklen), og siden da er debatten om tillæggene eskaleret.

Yahoo News besluttede også at undersøge sagen nærmere og talte med Roberta Crouch, professor i forretningsadministration.

Ifølge hende skulle gæsterne betale et ferietillæg på hele 25 procent på deres bestillinger, samt yderligere syv procent, hvis de ønskede at dele regningen.

Reaktionerne på Reddit var delte, hvor nogle fandt tillæggene urimelige, mens andre, der tilsyneladende havde besøgt caféen, mente, at maden var det ekstra tillæg værd.

Crouch pointerede, at et tillæg på 25 procent er højt, men forklarede også, at det muligvis er caféens måde at sikre, at de kan give noget videre til tjenerne og køkkenpersonalet som drikkepenge i travle perioder.

Hun forklarede: "Hvis det er en ferie eller weekend, og du ved, at det bliver travlt, så vil du gerne sikre dig, at du får maksimal rentabilitet eller indtjening ved hvert bord."

Sagen viser, at det kan være en balancegang for caféer og restauranter at sikre både god service og rentabilitet, især under travle perioder som helligdage.

Foto: Reddit