Hundeekspert deler: Så længe må du efterlade din hund alene i hjemmet

31/10/2023 13:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er garanteret ikke mange, der kender til denne tommelfingerregel.

Mest læste i dag

Mange hunde vil på et tidspunkt opleve at være alene derhjemme. Dette behøver ikke at udgøre et problem, men det kan blive problematisk, hvis ejeren efterlader hunden i ensomhed i alt for lang tid.

En ekspert inden for hunde har nu sat ord på, hvor længe hunde kan være alene afhængigt af deres alder, ifølge The Mirror.

Alder spiller en afgørende rolle, når det kommer til, hvor lang tid du trygt kan lade din hund være alene i hjemmet. En hundeekspert ved navn Lorna Winter forklarer, "Det er vigtigt at forstå, at hvalpe og voksne hunde er sociale skabninger, der trives i selskab, især menneskeligt selskab. De er ikke naturligt tilbøjelige til at klare sig selv i isolation. Hvalpe er særligt afhængige af os for at overleve, så det er forståeligt, at at være adskilt fra deres kære menneskelige følgesvend kan fremkalde bekymring hos dem."

For eksempel bør hvalpe på to måneder helst ikke efterlades alene i mere end en time, da de har store følelsesmæssige behov på dette tidspunkt. Ved en alder af seks måneder og med passende træning kan hunde dog som regel være alene i op til seks timer.

Det er vigtigt at huske, at disse retningslinjer er generelle, da hver hund er unik og kan have forskellige behov. Dette er blot en vejledende oversigt over, hvor længe du potentielt kan lade din hund være alene:

  • 2 måneder: En time eller mindre

  • 3 måneder: Op til to timer

  • 4 måneder: Op til fire timer

  • 5 måneder: Fem timer

  • 6 måneder og ældre: Fem til seks timer

Det er essentielt at tage hensyn til din hunds individuelle behov og trivsel, da det kan variere betydeligt fra hund til hund. Disse retningslinjer er blot et udgangspunkt fra eksperten Lorna Winter.