Her er indernes coronakur: Kolort

11/05/2021 07:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

I Indien er koen et helligt dyr, men alligevel er det ikke en god idé at smøre sig ind i kolort i håbet om at undgå coronasmitte.

I den vestlige Indiske stat, Gujaret, er troende begyndt at smøre sig ind i kolort og urin fra køer. Det gør de fordi, de håber at blive beskyttet eller endda kureret for coronavirus.

Den underlige adfærd sker fordi koen betragtes som et helligt dyr. Hinduer har i århundreder brugt kolort til hellige ritualer. De tror koens ekskrementer har både terapeutiske og antiseptiske egenskaber. Men nu advarer landets læger mod, at inderne smører sig ind i snask fra koens bagdel.

Lægerne vurderer, at disse alternative behandlingsformer i sidste ende kan forværre folks sundhedsproblemer. Der er ifølge landets læger ikke nogen videnskabelige beviser for, at kolort og urin kan helbrede eller beskytte folk mod coronavirus.

Lige nu hærger coronaepidemien i Indien. De seneste måneder er der registreret over 22,6 millioner smittetilfælde. Der er noteret 246.116 dødsfald.

Flere tror dog, at det reelle tal er langt højere, da der er et højt mørketal i Indien. Der er ikke hospitalspladser nok og mange dør simpelthen uden behandling.