Gevinst på 2,6 milliarder kroner: - Jeg fortryder at have købt kuponen

21/06/2024 20:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Andrew 'Jack' Whittaker mistede stort set alt, han havde og holdt af, efter han vandt 2,6 milliarder kroner.

Mest læste i dag

En amerikansk lotto-vinder, som fik mere end 2,6 milliarder danske kroner i gevinst, har udtalt sin fortrydelse over at have købt kuponen eller i det mindste revet den i stykker.

Andrew 'Jack' Whittaker følte, at den enorme lottogevinst bragte ulykke med sig, med død, skilsmisse og spilafhængighed. Denne Powerball-gevinst er den største jackpot nogensinde vundet af en enkelt person i amerikansk lotterihistorie, som Sosialnytt rapporterede.

Det var den 24. december 2002, da Jack købte den vindende kuponen. Han var stoppet ved et supermarked i Hurricane, Virginia, for at få en morgenmadssandwich og fylde sin bil med benzin.

Jack havde haft et ganske vellykket liv indtil jackpotten kom.

Den amerikanske forretningsmand, som døde for tre år siden i en alder af 72 år, havde akkumuleret værdier på over 150 danske millioner kroner gennem sit byggefirma.

Han gav først ti procent af sin gevinst til kristne velgørende organisationer. Derudover dedikerede han 190 millioner kroner til oprettelsen af 'Jack Whittaker Foundation', som støttede lavindkomstfamilier i Virginia med mad og tøj.

Ifølge den britiske avis The Sun fortalte han Fox News, at han udførte "Guds arbejde" med alle disse penge.

Han besøgte også den butik, hvor han havde købt kuponen, og overrakte ekspedienten en check på 400.000 danske kroner, et hus til over én million danske kroner og en helt ny Jeep Cherokee. Han selv købte en Lamborghini.

Dog blot et år efter at have vundet jackpotten, blev hans bil brudt ind i, og en kuffert med over 4,6 millioner danske kroner i kontanter blev stjålet.

Tabte alt

Kort tid efter indbruddet mistede han sit 17-årige barnebarn. Hun blev fundet død på en ejendom, der tilhørte en af hans venner, efter at hun tidligere på måneden var blevet meldt savnet.

Jack begyndte også at spille. I 2005 blev han sagsøgt af Caesars Atlantic City Casino for at have udstedt checks for mere end 13 millioner danske kroner til dækning af spillegæld.

I 2008 ansøgte hans daværende kone om skilsmisse efter 42 års ægteskab.

I 2009 blev hans 42-årige datter, som var mor til hans afdøde barnebarn, også fundet død.

"Jeg mistede stort set alt, hvad jeg havde og holdt af i mit liv. Penge har aldrig haft nogen betydning for mig. Man må have penge for at overleve i denne verden, men penge styrer ikke verden. Penge er ikke det, der skaber lykke for folk," sagde han til ABC News og tilføjede, at han ønskede, at han aldrig havde købt lottokuponen.