Frygter overbelastning: Forbyder salg af nytårskrudt

14/12/2020 10:59

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Høje og endnu stigende coronasmittetal, har nu fået den tyske regering til at helt at forbyde salget af nytårskrudt i år, af frygt for de mange potentielle skader nytårsaften kan overbelaste det i forvejen pressede sundhedsvæsen.

” Vi er tvunget til at handle, og det gør vi nu,” – Så kontant var udmeldingen fra kansler Angela Merkel, da hun udtalte sig om en nedlukning, der ifølge den tyske avis Bild vil vare frem til den 10. januar.

Ifølge den engelske avis The Guardian bruger tyskerne op mod halvanden milliard kroner om året på nytårskrudt, og meget som vi selv kender det her hjemme fra, er der desværre lidt for ofte folk der kommer til skade på bekostning af krudtet.

Det har Angela Merkel også været klar over.

Vil beskytte folket og sundhedsvæsenet

For at undgå at det hårdt presse sundhedsvæsen ikke pludselig skal forholde sig til tusindvis af tilskadekommende tyskere, der alle sammen i løbet af bare en aften ville have brug for hjælp, endda i nogle tilfælde kritisk.

Ifølge den engelske avis køber langt størstedelen af tyskerne deres krudt i dagene op til nytårsaften, hvorfor et forbud på nuværende tidspunkt kan få stor effekt. Skulle man dog som tysker være i besiddelse af nytårskrudt allerede, er det lovligt at fyre af, men kun på privatgrund.

Generelt bliver årets sidste aften ganske særlig for tyskerne. Forsamlinger af mennesker på gader vil blive opløst af politiet, og det vil blive ulovligt at drikke alkohol i offentligheden.