Barbara skulle aldrig have ignoreret svimmelhed og svedeture - når du hører lægens svar vil det løbe dig koldt ned ad ryggen

24/02/2024 14:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Der var ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I en tid, hvor små helbredsproblemer ofte bliver overset, bringer Barbara Geraghty-Whiteheads oplevelse en vigtig lærestreg.

Da den første coronanedlukning fandt sted, begyndte Barbara at føle sig dårlig med symptomer som svimmelhed og hedeture. "Jeg følte mig ikke godt tilpas, men jeg handlede ikke på det," fortæller hun til The Mirror.

Hun påpeger, at hun var en aktiv person, der elskede at gå lange ture med sine hunde og tilbringe tid med sin familie.

Det var først, da hun opsøgte sin læge og fik lavet blodprøver, at alvoren i hendes situation blev åbenbar: "Dine hvide blodlegemer er unormalt høje; det kan være tegn på blodkræft," advarede lægen.

Yderligere undersøgelser bekræftede den frygtelige sandhed, at Barbara led af kronisk myeloid leukæmi (CML), en sygdom uden kur. "Alt ændrede sig i det øjeblik," siger hun.

Barbara understreger betydningen af at få en tidlig diagnose: "Det er afgørende at kende symptomerne for at få en tidlig diagnose."

Selvom kemoterapipillerne medfører svære bivirkninger som træthed og kvalme, har Barbara reageret positivt på behandlingen. Hun har endda været i stand til at rejse til Cypern og deltage i sin datters bryllup: "Jeg tænker på min diagnose hver dag, og det er svært. Jeg bliver trist, men nu har jeg accepteret, at dette er den nye mig."

Barbara opfordrer nu andre til ikke at ignorere deres symptomer og understreger, hvor vigtigt det er at søge lægehjælp, hvis noget føles forkert: "Uanset hvor ubetydeligt det kan synes, så gå til lægen og få det tjekket," opfordrer hun.