18-årig Lidl-medarbejder får knap 450.000 i erstatning: Når du hører hvorfor vil det løbe dig koldt ned ad ryggen

25/10/2023 08:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Når du hører kommentarerne løber det koldt ned ad ryggen.

Mest læste i dag

Når der tales om Lidl i medierne, handler det som regel om de attraktive tilbud, som danskerne gerne vil have fingrene i. Men virkeligheden er en helt anden i dag.

Denne gang drejer det sig om en kvindelig medarbejder, og historien er bestemt ikke noget at prale af.

Maddie Hunter blev ansat i butikken kort tid efter sin 18-års fødselsdag i februar 2019. Inden for den første måned blev hun dog udsat for upassende kommentarer fra sin overordnede, vicebutikschef Michael Harding:

Mens Hunter var i gang med at sortere undertøj, sagde Michael Harding: "Du ville se godt ud i disse trusser." Da hun gjorde opmærksom på, at sådanne kommentarer var uacceptable, blev hun mødt med ligegyldighed og fik svaret: "Du må hellere vænne dig til det."

Resultatet blev, at den unge kvinde fik medhold i sagen og nu er berettiget til en erstatning på hele £50,884.62, svarende til knap 450.000 kroner.

Denne afgørelse kommer, efter at Maddie Hunter var blevet udsat for seksuelle kommentarer og chikane på sin arbejdsplads, en kultur som ifølge retten gik ubemærket hen af virksomhedens ledelse.

Retten hørte også, hvordan Maddie Hunter dagligt blev udsat for tilnærmelser fra Michael Harding, der rørte ved hende på en upassende måde og konstant talte om sex. Da hun klagede til sin butikschef, blev hendes bekymringer afvist. Hun forsøgte endda at blive overført til en butik med en kvindelig leder, men fik at vide, at det ikke var muligt.

Frustreret og følelsesmæssigt drænet valgte hun at sige op i juni 2021, efter at hun blev indkaldt til en 'præstationssamtale' for at være kommet for sent.

Det skriver The Mirror.

Domstolen, ledet af beskæftigelsesdommer Sarah Matthews, fandt til fordel for Maddie Hunter på alle punkter, herunder seksuel chikane og konstruktivt uberettiget afskedigelse. Dommen kritiserede også Lidl for at have en arbejdskultur, der tolererede seksuelle kommentarer og konkluderede: "Det var en mands verden i den virksomhed."