Nu er der også betalingsabonnementer for Facebook og Instagram

14/07/2024 09:16

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Meta har lanceret fra betalingsabonnementer for reklamefri versioner af Instagram og Facebook. Abonnenter vil ikke længere se annoncer på platformene, og deres data vil heller ikke blive brugt til personlige annoncer. Meta har startet abonnementerne for at overholde EU's regler.

Mest læste i dag

De nye abonnementer koster 9,99 euro (for hjemmesiden) og 12,99 euro (for appen) per måned. Brugere fra EU, Liechtenstein, Norge, Island og Schweiz med sådanne abonnementer vil ikke længere se annoncer på Instagram og Facebook.

Den gratis version af begge sociale medier med annoncer forbliver tilgængelig, hvorfor man ikke er tvunget til at skulle betale for disse abonnementer.

Meta, selskabet bag Instagram og Facebook, har indført abonnementerne for at overholde europæisk lovgivning.

"Vi tror på et annonceunderstøttet internet, der giver folk adgang til personaliserede produkter og tjenester, uanset deres økonomiske status," skrev virksomheden i et blogindlæg, hvor de annoncerede abonnementerne.

"Men vi respekterer ånden og formålet med den europæiske lovgivning og er fast besluttet på at overholde den."

Meta blev flere gange påtalt i Europa forrige år. I januar fik den sociale mediegigant to bøder på i alt 390 millioner euro fra den irske databeskyttelsesmyndighed for ikke at overholde GDPR-reglerne.

For at kunne bruge Facebook skal man acceptere brugerbetingelserne, som giver tilladelse til at bruge ens data til personlige annoncer. Hvis man ikke accepterer disse betingelser, kan man ikke bruge det sociale medie

 Dette er i strid med europæisk databeskyttelseslovgivning, vurderede den irske databeskyttelsesmyndighed. I sommeren sidste år tabte Meta en lignende sag mod den tyske konkurrencemyndighed ved EU-Domstolen.

Den tyske konkurrencemyndighed havde i 2019 forbudt Meta at behandle Facebook-brugeres data, som var indsamlet på andre websites. Meta appellerede til EU-Domstolen, fordi virksomheden mente, at den tyske konkurrencemyndighed ikke havde kompetence til at pålægge et sådant forbud. Men Domstolen gav den tyske konkurrencemyndighed medhold.