Militær søvnmetode: Sådan falder du i søvn på kun 2 minutter

29/09/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: justin_agustin / TikTok
Oplever du udfordringer med at falde i søvn? Hvis det er tilfældet, bør du overveje at afprøve denne metode.

Mest læste i dag

En teknik, der hævder at kunne hjælpe folk med at falde i søvn på kun to minutter, er blevet viralt på sociale medier. Den kaldes 'den militære søvnmetode' og har sin oprindelse i den amerikanske hær. Den er nu blevet populær på TikTok og er blevet delt af fitnesscoach Justin Agustin, der har over 1,7 millioner følgere på platformen. Ifølge ham kan teknikken hjælpe de fleste mennesker med at falde i søvn på blot to minutter, og en af hans videoer har allerede nået over 7,2 millioner visninger.

Agustin hævder, at for at opnå denne effekt kræves der seks ugers træning, hvorefter teknikken skulle fungere for 96% af dem, der prøver den, ifølge Mirror.

Denne metode har faktisk rødder, der går tilbage flere årtier. Den kan først være blevet beskrevet i 1981 i bogen "Relax and Win: Championship Performance" af Lloyd Bud Winter.

Forces.net forklarer teknikken som følger:

  1. Slap af i ansigtet: Start med at lade alle muskler i dit ansigt slappe af. Luk øjnene og tag langsomme, dybe åndedrag. Gradvist lade alle muskler i ansigtet slappe af, herunder panden, kæben, kinderne, munden, tungen og øjnene.

  2. Slap af i skuldrene og armene: Lad spændingerne slippe i skuldrene og armene. Slap af i nakken og skuldrene og føl, hvordan du synker ned i stolen eller sengen. Gentag processen for begge arme.

  3. Slap af i brystet: Pust ud og lad brystet slappe af, samtidig med at du holder skuldre og arme afslappede.

  4. Slap af i benene: Begynd med dit højre lår og lade det synke ned i stolen eller sengen. Gentag derefter processen med dit højre skinneben, ankel og fod. Gentag processen for dit venstre ben.

  5. Ryd dine tanker: Prøv at fokusere på et beroligende billede i dit sind. Hvis dette ikke virker, gentag ordene "Tænk ikke" i ti sekunder for at distrahere dig selv fra tanker, der ellers kan forhindre dig i at falde i søvn.

Justin Agustin forsikrer sine følgere om, at hvis de træner denne metode hver aften i seks uger, bør de kunne falde i søvn inden for to minutter efter at have lukket øjnene.

Brugere på TikTok og andre sociale medier har bekræftet teknikkens effektivitet, især dem, der har haft søvnproblemer som følge af PTSD.

En TikTok-bruger udtalte: "Jeg er vokset op i en militær familie og lærte dette. Jeg havde også en veteran som psykologilærer på college, der lærte mig det. Det virker bestemt."

En anden tilføjede: "Min læge lærte mig denne teknik med små variationer, da jeg havde søvnløshed på grund af PTSD. Tro mig, det virker 100% når du først får det lært." En bruger på Twitter med brugernavnet @Jontafkasi skrev endda, at metoden muligvis havde helbredt hans fire årtiers søvnløshed: "Det kan være lidt tidligt at blive begejstret, men efter 40 års søvnløshed fik jeg en nogenlunde søvn i nat... Jeg vil være imponeret (og lidt irriteret), hvis det var så simpelt. Militær metode."