Læge med klam advarsel: Dette bør du altid gøre, inden du skyller ud

08/02/2024 07:09

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot, @DjJenCaudle / TikTok
Det er godt nok ulækkert!

Mest læste i dag

En læge har løftet sløret for den vigtige årsag til, at man bør sikre sig, at toiletsædet er i nedslået position, før man skyller ud, og det er en anbefaling vi alle bør tage til os, da konsekvenserne er temmelig ubehagelige.

Det gamle ordsprog om, at det, vi ikke kan se, ikke kan skade os, holder ikke stik i denne sammenhæng, og rationale bag at lukke toiletbrættet ned er faktisk ret overbevisende.

Dr. Jen Caudle, en TikTok-bruger og læge (@drjencaudle), har i en af sine nyere videoer givet en detaljeret forklaring på, hvorfor det er kritisk at sørge for, at toiletlåget er lukket, når vi skyller ud.

Op til 2 meter i sekundet

Hun starter med at påpege: "Når du skyller ud, forventer du, at alt forsvinder ned, men sandheden er, at nogle ting faktisk kommer op."

Dr. Caudle uddyber, at kraften fra skyllecyklussen faktisk kan sende små, usynlige partikler op i luften. Dette er blevet undersøgt af ingeniører fra University of Colorado Boulder, som har foretaget tests på kommercielle toiletter for at afdække, præcis hvor langt disse partikler kan rejse.

Disse forskere opdagede, at bestemte toiletmodeller skaber en stærk opstrøm, der kan nå en hastighed på 2 meter i sekundet.

"Denne strøm kan bære partikler op til en og en halv meter væk fra dit toilet inden for de første otte sekunder efter skylning," fortsætter Dr. Caudle.

"Og med 'partikler' mener vi bakterier, ikke? Bakterier, vira, og andre uønskede elementer, som du foretrækker forblev i toilettet, bliver nu spredt i luften."

Derfor, hvis det ikke allerede er en del af din rutine at lukke toiletlåget før du skyller, er her en meget god grund til at begynde på det!