Hvis du får ondt her, når du drikker, kan det være tegn på at du måske lider af denne kræftform

04/07/2024 06:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke kun et såret ego, som alkohol kan fremkalde

Mest læste i dag

Alkohol kan som bekendt føre til ubehagelige tilstande, såsom tømmermænd, som de fleste er bekendt med.

Der er dog en sjælden bivirkning ved alkoholindtagelse, som kan være tegn på en langt mere alvorlig tilstand end blot ubehag.

Lymfom er en type kræft, der udvikler sig i lymfesystemet, som består af et netværk af blodkar og kirtler i hele kroppen.

Der findes cirka 60 forskellige typer lymfekræft, opdelt i to hovedgrupper: Hodgkin- og non-Hodgkin-lymfomer.

Hos personer med Hodgkin-lymfom - som oftest diagnosticeres hos unge i begyndelsen af 20'erne - kan alkohol udløse et sjældent symptom.

Ifølge Lymphoma Action vil én ud af 20 personer med Hodgkin-lymfom opleve smerter i deres lymfeknuder, når de drikker alkohol.

Graham Collins, rådgivende hæmatolog ved Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust, forklarer, at lymfeknuderne er "fyldt med unormale celler", når der er kræft til stede.

"Alkohol kan få blodkarrene til at udvide sig, hvilket kan føre til øget tryk i lymfeknuderne, som belaster den omgivende kapsel og forårsager smerte," siger han til The Sun.

Ifølge en artikel fra læger på Harvard er denne smerte mere almindelig hos kvinder, der lider af sygdommen.

"Det er rapporteret, at selv alkoholindholdet i en likørfyldt chokolade eller en enkelt slurk øl kan udløse smerterne.

"Smerten opstår øjeblikkeligt; patienternes beskrivelser af smerten varierer fra 'øm' til 'stikkende', og intensiteten varierer fra mild til uudholdelig, hvilket kan få nogle patienter til helt at undgå alkohol."