Ekspert deler tip til håndtering af hedebølge: Gør dette en time før sengetid

19/07/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Hvis du kæmper med at sove i varmen, er en søvnekspert kommet med det perfekte forslag til at køle dig ned.

Mest læste i dag

I Danmark er der høj temperatur, og selvom weekendens temperatur vil falde en smule, venter der stadig nogle varme og fugtige nætter.

Sol og varme er naturligvis dejligt, når man kan ligge på stranden, nyde en drink og tage en forfriskende svømmetur, men det er ikke så behageligt, når det kommer til at sove.

De fleste soveværelser i Danmark har ikke indbygget aircondition. Derfor køber mange af os forskellige blæsere i håb om at gøre natten mere tålelig.

Søvneksperten Dr. Hana Patel anbefaler, at man lægger en kold vandflaske (den samme, som man måske bruger om vinteren, når man fryser) i sengen en time før sengetid for at hjælpe med at føle sig køligere, når man skal sove.

Mens nogle mennesker forsøger at fryse vandflasken for at gøre den så kold som muligt, anbefaler Dr. Patel at bruge koldt vand i stedet, da det stadig hjælper med at holde kropstemperaturen nede. Det skriver Mirror.

"I stedet for at fryse en vandflaske, da dette kan beskadige flaskens materiale, skal du fylde den med meget koldt vand og lade den ligge i sengen i en time, før du går i seng. Fjern flasken fra sengen, inden du falder i søvn, da kontakt med huden sandsynligvis vil føles ubehageligt," sagde hun.

En anden person prøvede en lignende tilgang for at sikre sig, at han var kølig, når han gik i seng, men brugte en ret usædvanlig genstand - oprindeligt beregnet til hunde.

Den pågældende genstand var en kølemåtte, som normalt bruges til at køle kæledyr ned, når de lægger sig på den.

Når du først er i seng, er der forskellige stillinger, der kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Ifølge eksperter er det at sove som en søstjerne, med arme og ben spredt ud, den perfekte stilling under en hedebølge.

Dette skyldes, at det øger overfladearealet for sved til at fordampe og køle dig ned – men det er dog ikke ideelt, hvis du deler seng med nogen.