Efter klam afsløring: Derfor bør du ikke bestille vand med citronskiver på restaurant

14/05/2024 16:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ret almindeligt, at restauranter kommer en skive citron til både vand og sodavand for at forbedre smagen. Men efter denne afsløring, takker du nok nej næste gang.

Mest læste i dag

Det er ganske almindeligt for restauranter at tilføje en citronskive til både vand og sodavand for at forbedre smagsoplevelsen.

Dog vil denne oplysning muligvis få dig til at afslå citronen næste gang.

Ifølge et indlæg fra Sosialnytt har en ny undersøgelse, der involverede prøvetagning af citronskiver fra 21 forskellige restauranter, afsløret uhyggelige resultater.

Resultaterne viste, at næsten 70% af citronskiverne var kontamineret med bakterier og vira, der potentielt kan forårsage diverse sygdomme.

Det viser sig, at citronskiverne i restauranter ofte bærer op til 25 forskellige bakterietyper. Blandt disse blev der fundet farlige bakterier såsom E. coli samt kontaminering fra råt kød.

Yderligere forskning fra ABC News peger på, at mange af disse bakterier skyldes dårlig hygiejne, herunder manglende håndvask efter toiletbesøg blandt restaurantpersonalet.

Selvom du måske selv er omhyggelig med håndhygiejnen når du laver mad, er det typisk serveringspersonalet eller bartenderne, der forbereder citronerne.

Spørgsmålet rejser sig derfor: Vasker de hænder før hver citron de skærer?

Selvom der eksisterer hygiejne-protokoller, viser det sig, at ikke alle steder overholder disse nøje. Afsløringen tyder i hvert fald på, at håndvask er forsømt mange steder.

Sundhedsmæssige fordele ved citroner

Til trods for bekymringerne vedrørende citroner i restauranter, er citroner anerkendt for deres sundhedsmæssige fordele. De er rige på C-vitamin, som er essentielt for immunforsvaret og huden, og de har en alkaliserende virkning, der kan understøtte kroppens udrensning af affaldsstoffer. Citroner er også fordelagtige for fordøjelsen og kan hjælpe med at opretholde frisk ånde.