Drak og tissede 10 liter om dagen, lægerne sagde det var diabetes: De begik en alvorlig fejltagelse.

07/08/2023 21:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke helt normalt at drikke 10 liter vand om dagen. Kloge hoveder siger, at man skal drikke mellem to og tre liter, så derfor kunne Jonathan godt regne ud, at noget var helt galt.

Mest læste i dag

Da Jonathan Plummer, 41, stod over for en vedvarende tørst, som han ikke kunne slukke, troede hans læger først, at dette symptom skyldtes diabetes.

Ifølge Express er den karakteristiske tilstand med højt blodsukker kendetegnet ved en stærk tørstfornemmelse.

Men da hans blodprøver for diabetes viste sig negative, var lægerne forvirrede. Det viste sig, at postbudets tørst blev udløst af en hjernesvulst i hans hypofyse.

Denne lille ærtestore del af hjernen regulerer følelsen af tørst og signalerer, når kroppen er dehydreret og har brug for væske.

På grund af tumoren gik Jonathans system i udu, hvilket førte til, at han drak omkring 10 liter vand om dagen.

Opdaget under en rutinemæssig test

Den 41-årige, fra Falmouth i Cornwall, udtalte: "Jeg følte en konstant tørst, som jeg ikke kunne slukke, og jeg endte med at tisse lige så meget, som jeg drak.

"Det var en forfærdelig tid, hvor jeg måtte blive hjemme fra arbejde i flere dage, og jeg oplevede konstant ekstrem træthed."

Tumoren blev først opdaget, da han gennemgik en rutinemæssig øjenundersøgelse i 2002.

Herefter blev han henvist til et lokalt hospital til en MR-scanning, der afslørede tilstedeværelsen af en kønscelletumor.

Selvom disse typer tumorer normalt udvikler sig i kønscellerne, som normalt findes i æggestokkene eller testiklerne, kan de nogle gange opstå andre steder i kroppen, som f.eks. i hjernen.

Måtte have stråling- og steroidbehandling

Efter den hjerteskærende diagnose måtte Jonathan gennemgå 30 runder af strålebehandling og steroidbehandling for at vende tilbage til en normal tilværelse.

Desværre førte bivirkningerne til, at han tog meget på i vægt og gik fra 76 kg til 114 kg.

Den gode nyhed er, at han nu er tumorfri, men behandlingen forhindrede ham i at spille rugby og cricket, som ellers var hans store passioner.

I stedet har han taget op med løb og svømning, hvilket har hjulpet ham med at få kontrol over sin vægt.

Jonathan er nu fast besluttet på at samle penge ind til velgørenhedsorganisationen Brain Tumor Research ved at deltage i et sponsoreret faldskærmsudspring.

Kan ramme alle

Tiley, community development manager hos velgørenhedsorganisationen, udtalte: "Vi er taknemmelige over, at Jonathan deler sin historie, og det er fantastisk at høre, hvordan han har fundet positiviteten efter sin hjernetumordiagnose.

“Hans historie minder os om, at hjernetumorer er nådesløse; de kan ramme enhver, uanset alder. Vi er fast besluttet på at ændre dette, men kun gennem fælles indsats kan vi forbedre behandlingsmulighederne for patienter og til sidst finde en kur."