Den bedste træning for personer over 50 år, som forvandler kroppen' på kun 30 sessioner

13/04/2024 18:10

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Instruktør Abby McLachlan har kaldt det 'den bedste lavintensive træning for ældre, der ønsker at se og føle sig yngre'.

Mest læste i dag

En ekspert har afsløret en særlig form for træning, der kan 'komplet transformere din krop' på kun 30 sessioner.

Motion er en vigtig måde at holde sig i form og holde sig sund på. Men højintensive træningsformer som HIIT er muligvis ikke egnet for personer over 50 år. Her kommer Pilates ind i billedet. Instruktør Abby McLachlan har hævdet, at det er den bedste lavintensive træning for ældre, der ønsker at se og føle sig yngre.

Denne træningsform styrker dine muskler, får dig til at bevæge dig og strække ud, samtidig med, at den får dig til at føle dig yngre. Den er også lavintensiv, hvilket gør den tilgængelig for næsten alle aldre og evner, skrev The Express.

"Pilates er næsten 100 år gammelt, og har rødder i heling og rehabilitering. Det blev opfundet af Joseph Pilates for at hjælpe medfanger med at udvikle muskelstyrke i en lejr på Isle of Man, men nu praktiseres det i fitnesscentre over hele verden," sagde hun.

"Ligesom yoga er det en praksis for sind og krop, hvor åndedrættet afstemmes med bevægelser. Men i yoga bruger man åndedrættet til at forbinde sind og krop med en højere bevidsthed."

Den tyskfødte opfinder Joseph Pilates lovede selv en total transformation på bare 30 sessioner.

"Du vil føle dig bedre tilpas efter 10 sessioner, se bedre ud efter 20 sessioner og have en helt ny krop efter 30 sessioner," sagde hun.

Fokus er på justering og de små muskler, der støtter dit muskuloskeletale system.

Selvom det er lavintensivt, advarede Abby om, at personer, der lider af skader eller rygsøjle- eller holdningsproblemer, bør konsultere en kvalificeret Pilates-instruktør. Desuden bør de få godkendelse af en sundhedsudøver, før de deltager i en klasse.

Ligeledes bør gravide kvinder sørge for at vælge hold eller en træner, der har særligt fokus på dette, da nogle øvelser er uegnede til gravide.

"Et liv med dårlig holdning - at bøje sig over din computer eller telefon, bære børn og tunge tasker på den ene side - kan føre til, at musklerne i din ryg bliver svage og anstrengte, hvilket fører til led- og diskproblemer," sagde Abby.

"Pilates koncentrerer sig om at styrke de dybe posturale muskler, øge bevidstheden om, hvordan man står, og den generelle justering af hofter, rygsøjle og hoved."

"Denne bevidsthed alene kan forbedre din holdning, men styrken opbygget med meget målrettede, specifikke øvelser vil støtte rygsøjlen og i sidste ende fremtidssikre din krop."

Ifølge Abby arbejder Pilates på at støtte musklerne omkring rygsøjlen, herunder core-musklerne og ballerne. Det hjælper også dine led og sikrer, at de er omgivet af stærke muskler, hvilket igen kan reducere din risiko for skader.

"Det er en form for motion, der kan udføres af ældre uden nogen negativ indvirkning på kroppen og leddene. Den hjælper med at opretholde kognitiv evne, balance, knogletæthed samt rygsøjlehelse," sagde hun.

"Plus det kan forbedre dit liv på lagnerne i alle aldre gennem fokus på bækkenbunden (plus øget kondition og udholdenhed). Hvad er der ikke at elske ved det?!"

Endnu bedre, så kan Pilates være så 'hårdt eller let som du ønsker'. Hertil kan du også selv bestemme, om du vil udføre det hjemme eller i et fitnesscenter. Med andre ord, så kan du tilpasse det til netop dig.