Advarsel udsendes vedrørende meddelelse fra 'MobilePay'

07/10/2023 12:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke første gang, at danskerne har oplevet svindelbeskeder, og nu har endnu en set dagens lys.

Mest læste i dag

MobilePay har i den seneste tid været i fokus på grund af ændringer i deres gebyrstruktur, der trådte i kraft fra den 1. oktober. Fra denne dato vil foreninger, offentlige institutioner og erhvervskunder blive pålagt et gebyr på 0,99% per transaktion, når de bruger MyShop, mens alle andre gebyrer bliver afskaffet. Dette har udløst en bred debat.

Men det er ikke kun på grund af denne ændring, at MobilePay er blevet omtalt i medierne. En vigtig advarsel er blevet udsendt af Mit Digitale Selvforsvar, og det er vigtigt at være opmærksom på den.

Mit Digitale Selvforsvar har udsendt en advarsel, som bør tages alvorligt, da den kan have økonomiske konsekvenser, hvis man falder i fælden. Advarslen lyder som følger på appen "Mit digitale selvforsvar":

"Du kan modtage en sms, der angiveligt kommer fra MobilePay, og den forsøger at lokke dig til en falsk hjemmeside.

Beskeden lyder: ”MobilePay-brugere er forpligtet til at overholde den nye hvidvaskningslov. Undgå, at din konto bliver lukket ved at identificere dig her via dette link”.

Svindlere forsøger at narre dig til at besøge en falsk hjemmeside og indtaste dine kontooplysninger.

Hvis du modtager denne besked, bør du blot slette den. MobilePay har tidligere oplyst, at de aldrig anmoder om personlige oplysninger via SMS, e-mail eller andre uopfordrede henvendelser", lyder advarslen fra Mit Digitale Selvforsvar.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan sms'en kunne se ud:

Foto: Mit Digitale Selvforsvar