Voldsom udvikling: 30 nye kommuner rammes af nedlukning

10/12/2020 11:13

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er ikke mere end få dage siden TV 2, før det officielt blev udmeldt, kunne fortælle at 38 kommuner blev delvist lukket ned. Nu er mediet klar med en ny dyster forudsigelse.

For præcis som da de 38 kommuner blev lukket ned, kunne TV 2 via en anonym kilde fortælle at de 38 kommuner ville blive ramt, før det blev meldt ud officielt fra regeringen.

Igen i dag har TV 2 så en unavngiven kilde, der beretter om en ny stor nedlukning, der vil ramme hele 30 kommuner yderligere, og derved lukke langt størstedelen af landet delvist ned.

Informerer ordførere og borgmestre i dag

Mediet kan således oplyse, at sundhedsordførerne fra de forskellige partier vil blive informeret i dag kl.11.45, og sidenhen borgmestrene fra de 30 kommuner kl.12.30, præcis som ved nedlukningen af de 38 kommuner.

Det er endnu ikke oplyst hvilke kommuner der er tale om, men hvor end restriktionerne rammer, vil de med alt sandsynlighed i høj grad ligne de restriktioner, der onsdag trådte i kraft i de første 38 kommuner.

Ifølge TV 2 bliver de pågældende kommuner valgt ud fra følgende kriterier:

  • Kommuner og regioner med en syv dages incidens på 200 eller mere per 100.000 indbyggere.
  • Positivprocent på to procent eller mere gennemsnitligt over syv dage

Hvis det er et billede du kan genkende fra dit eget område, kan det altså være du skal til at forberede dig på en noget mere stille jul.

Der er dog i øjeblikket ikke indkaldt til pressemøde fra regeringens side, men det kunne meget vel tænkes at blive officielt i løbet af i dag eller i morgen.