Tyvenes nye metode til at stjæle spredes: Forgår imens du er i hjemmet

06/12/2023 05:06

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tyvenes nye metode til at stjæle spredes.

Mest læste i dag

En innovativ form for tricktyveri, som foregår nærmest ubemærket for intetanende husejere, er dukket op.

Denne type kriminalitet udfolder sig i private hjem, hvor tyvene, ofte camoufleret som almindelige besøgende, trænger ind og stjæler værdigenstande, mens beboerne er optaget andre steder i huset.

Historien har sit udspring i en hændelse i Ullerslev på Østfyn, hvor en kvinde opdagede en fremmed i sit hjem. Kvinden, der befandt sig i køkkenet, hørte lyde fra stuen og blev overrasket over at opdage en ukendt kvinde gå rundt i hendes hus. Den uønskede gæst overrakte husejeren en brochure fra Odense ZOO, inden hun forsvandt og tog kontanter, smykker og hævekort med sig.

Denne metode er blevet observeret flere gange i området, hvilket har ført til, at politiet har udsendt en advarsel, som Fyens Stiftstidende rapporterer.

Gerningsmændene udnytter elementet af overraskelse og forvirring ved at trænge ind i hjem, hvor beboerne er optaget, for eksempel under søvn eller bad. Når de bliver opdaget, anvender de en brochure eller lignende for at skabe forvirring og dermed vinde tid til at undslippe.

Sunniva Pedersen-Reng, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, understreger, at fremgangsmåden er ens i alle tilfælde:

"Fremgangsmåden er konsekvent den samme: Man trænger ind i et fremmed hus, mens beboeren sover, er i bad eller engageret i noget andet. Og når de bliver opdaget, udleverer de en brochure, der udelukkende har ét formål – nemlig at skabe forvirring," fortæller kommunikationsrådgiveren til Fyens.dk.