Over 700,000 kunder berørt: Er du blandt disse kunder er dine oplysninger i fare

05/12/2023 05:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Herlev Kommune
Over 700.000 kunder er ramt.

Mest læste i dag

En alvorlig digital trussel har ramt ejendomsmæglerkæden EDC, hvilket betyder, at næsten 700.000 kunder nu står over for risikoen for, at deres private oplysninger bliver offentliggjort på nettet.

Ifølge DR er det hackergruppen 'Black Basta', der står bag angrebet, og de kræver nu en løsesum på seks millioner dollars (cirka 41 millioner kroner, red.) fra EDC.

B.T. rapporterer dette via DR.

De stjålne data omfatter primært vitale kontaktoplysninger såsom telefonnumre, e-mailadresser og adresser. Desuden er næsten 100.000 CPR-numre blevet kompromitteret.

Angrebet inkluderer også personlige dokumenter som kopier af pas, kørekort og sygesikringsbeviser for omkring 1.300 personer, afslører EDC.

Ifølge IT-sikkerhedseksperten Jan Kaastrup fra CSIS Security Group er der tale om et sofistikeret og målrettet angreb. DR mener, at hackerne fik adgang til firmaets server ved at sende en inficeret e-mail til en enkelt medarbejder.

"Black Basta er en prorussisk hackergruppe, sandsynligvis bosiddende i Rusland, der målrettet angriber virksomheder og institutioner i USA og Europa, der besidder følsomme personoplysninger", udtaler han.

EDC står nu over for en udfordrende situation, hvor de skal håndtere både truslen om offentliggørelse af kundedata og presset fra hackergruppen, der kræver en betydelig løsesum.