Sluk for dine el-apparater: Højeste elpriser i over 2 måneder

05/12/2023 08:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Sluk dine el-apparater.

Mest læste i dag

Hvis du er en af dem, der har valgt en fleksibel løsning med hensyn til elpriser, vil det være klogt at holde et vågent øje med priserne. Det er nemlig ikke hele dagen, at priserne forbliver overkommelige. Selvom priserne tidligere har været rimelige, har det vist sig at være for tidligt at trække vejret lettet.

TV2 Vejret afslører faktisk, at elpriserne når deres højeste niveau siden den 26. september, med priser mellem 1,25 og 1,4 kroner pr. kilowattime indtil kl. 18. Efter dette tidspunkt falder priserne til under en krone omkring kl. 23.

Den markant høje pris skyldes en ugunstig kombination af relativt svage vindforhold og en del skyer, men der forventes en nedgang i elpriserne i de kommende dage takket være mere blæsende vejr.

Det er værd at bemærke, at alle priser nævnt i artiklen er inklusive moms, men eksklusive afgifter og nettariffer.

Forbrugerne opfordres til at følge strømpriserne time for time, hvilket kan hjælpe dem med at planlægge aktiviteter som tøjvask eller opladning af elbiler på de mest fordelagtige tidspunkter.

Hvis hjemlige opgaver ikke haster, vil det være en fordel at vente til de kommende dage, hvor prisen forventes at falde, takket være de blæsende dage, der ligger og venter i horisonten.