Godt nyt til 1,2 millioner danskere: Denne 'skatte'-rabat stiger i 2024.

05/12/2023 06:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Når der tages hul på det nye år stiger denne 'skatte'-rabat.

Mest læste i dag

I 2024 vil danske pendlere, som dagligt rejser lange strækninger til og fra arbejde, opleve en forøgelse af befordringsfradraget, ifølge en beslutning truffet af Skatterådet.

Denne beslutning er glædelig nyhed for de mange danskere, der hver dag tilbagelægger betydelige distancer som en del af deres pendling.

Fra det kommende år vil satsen for befordringsfradraget stige fra 2,19 kroner til 2,23 kroner pr. kilometer for de første 120 kilometer. For strækninger ud over denne grænse vil satsen stige fra 1,10 kroner til 1,12 kroner pr. kilometer.

Dette er ifølge Ekstra Bladet. Øgelsen afspejler de faktiske omkostninger ved bilkørsel, inklusive udgifter til benzin, service og værditab. Skatterådet har baseret disse justeringer på en forventet benzinpris på 15,94 kroner pr. liter i 2024.

Beslutningen kommer på et belejligt tidspunkt for danskerne. Brian Helmer Friis, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, påpeger, at omkring 1,2 millioner pendlere i Danmark vil drage fordel af de øgede satser. Dette udgør en betydelig del af arbejdsstyrken, og det vil give dem en smule økonomisk lindring i en tid, hvor transportomkostninger udgør en betydelig udgiftspost for mange.

Ud over stigningen i befordringsfradraget vil satserne for skattefri kørselsgodtgørelse også stige for dem, der bruger deres egen bil til erhvervsmæssig kørsel. For de første 20.000 kilometer stiger taksten fra 3,73 kroner til 3,79 kroner pr. kilometer, og for de efterfølgende kilometer stiger taksten fra 2,19 kroner til 2,23 kroner.

Befordringsfradraget gælder uanset transportmiddel og drivmiddel, hvilket betyder, at det er relevant for alle, uanset om de kører på benzin, diesel eller elektricitet. Denne økonomiske støtte kan vise sig afgørende for mange danskere, der dagligt står over for udfordringer med pendling og de stigende omkostninger ved at leve og arbejde i Danmark.