Trodser forbud: Leverer brød og kager fra bageri med kakerlakker

14/05/2023 10:31

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Centerbageren i Taastrup har via engrosbageriet NPI Group solgt brød og kager til købmandsbutikker, brødudsalg og supermarkeder, som Fødevarestyrelsen kræver kaldt tilbage fra markedet.

Mest læste i dag

Tirsdag den 9. maj lagde Fødevarerejseholdet vejen forbi engrosbageren NPI Group, hvor de blev mødt af forhold, der var yderst bekymrende.

De fandt masser af kakerlakker og uhygiejniske forhold, der straks førte til et forbud mod videre produktion i virksomheden, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen besøgte NPI Group igen fredag for at kontrollere, om de havde overholdt forbuddet mod videre produktion.

Desværre viste det sig, at bageriet fortsatte produktionen og leverede varer til et ukendt antal butikker, også efter at fødevarerejseholdet havde nedlagt produktionsforbud.

- Virksomheden var forladt, da vi ankom fredag middag. Inde i virksomheden indikerede ovntemperaturer på 53-99 grader, at bageriet har været i gang i nat, mens frisk dej og flødeskum var gjort klar til den kommende nats produktion, siger chef for fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark, og tilføjer:

- Derfor gør vi nu kunderne opmærksom på, at virksomheden producerer ulovligt.

Hygiejneforholdene i virksomheden var som tirsdag, da fødevarerejseholdet først besøgte bageriet. Der var mel- og dejrester samt kakerlakker på gulve, vægge, bag borde og i revner.

NPI Group sælger varer gennem Centerbageren i Taastrup, og Fødevarestyrelsen opfordrer alle kunder til at aflevere varerne tilbage og kassere dem af hensyn til fødevaresikkerheden.

Det er uacceptabelt, at en virksomhed kan ignorere hygiejnereglerne på denne måde og fortsætte produktionen, selv efter at der er udstedt et produktionsforbud.

Fødevarestyrelsen vil tage alle nødvendige skridt for at sikre, at sådanne forhold ikke opstår igen i fremtiden.