Trist nyt for Rema 1000 efter besøg fra Fødevarestyrelsen: Dette ændrer alt

24/10/2023 20:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

Rema 1000 i Holbæk oplevede en skuffende dag, da Fødevarestyrelsen foretog en omhyggelig inspektion den 3. oktober 2023. Supermarkedet blev tildelt en negativ smiley på grund af alvorlig kritik af deres rengøringsstandarder, ifølge Fødevarestyrelsens udmelding.

Rema 1000, som opererer inden for dagligvare- og discountkategorien, er beliggende på Kalundborgvej 202, 4300 Holbæk.

Den nedadvendte smiley blev uddelt på grund af manglende opfølgning på tidligere rengøringsproblemer, som ikke var blevet tilfredsstillende løst. Som en konsekvens af de alvorlige mangler, der blev identificeret under inspektionen, besluttede Fødevarestyrelsen at udstede en bøde på 15.000 kroner til supermarkedet.

Problemer var udbredt. Hyldeforkanterne og inddelerne i mejerikøleren bar tydelige spor af skimmellignende vækst, og skimmellignende vækst blev også fundet på undersiden af hylderne. Inspektørerne opdagede ligeledes skimmellignende vækst bag væggene og i loftet i køleren, hvor pålæg og ost opbevares.

Bekymrende nok havde Rema 1000 ingen passende svar på disse fund, hvilket resulterede i udstedelsen af den tidligere nævnte bøde.

Rema 1000 i Holbæk står nu over for en betydelig opgave med at forbedre deres rengøringsstandarder i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens anbefalinger. Der er ingen tvivl om, at de vil arbejde hårdt for at ændre den negative røde smiley til en positiv grøn en, når Fødevarestyrelsen næste gang besøger dem.