Tjek igennem dine gamle beskeder i e-Boks: Denne besked er bogstavelig talt guld værd

06/11/2023 06:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tjek dine gamle beskeder i e-Boks: Denne besked er bogstavelig talt guld værd

Mest læste i dag

Du kan have en betydelig gevinst, som du måske ikke er opmærksom på, og derfor er det nu tid til at inspicere dine skuffer og gennemgå din e-Boks.

Sådan skriver Finans.

I lyset af de seneste udviklinger er der nu øget fokus på de obligationsserier, der blev udstedt i september.

Indtil den dato havde de 30-årige obligationer en udløbsdato i 2053, men i de seneste tre år er denne blevet udskudt til 2056.

De aktuelle rentesatser på markedet gør det afgørende at foretage en grundig analyse af kursudviklingen, især hvis du har et lån, der udløber i 2050.

For syv af disse lån er der i øjeblikket en potentiel betydelig gevinst på hele 25 kurspoint eller mere.

Kursfølsomheden af et lån stiger i takt med, at rentesatserne falder, og jo mere fleksibilitet der er i afdragsbetalingerne, desto større er kursfølsomheden. Denne følsomhed er en fordel for dem med fastrentelån.

Hvis du er blandt dem, der har et ældre afdragsfrit lån med en rentesats på 0,5 procent og udløb i 2050, har du mulighed for at reducere din restgæld med næsten 40 procent ved at omlægge lånet.

For andre ældre lån, herunder det afdragsfrie 2 procents-lån med udløb i 2047 og de 20-årige 1 procents-lån, kan du også opnå betydelige besparelser, der svarer til omkring 20 procent.

Derfor er der altså en god grund til at tjekke både dine opbevaringssteder og din e-Boks, som Finans også begynder deres artikel med at påpege.