Tjek din e-boks: Vigtigt brev med klar tydelig er på vej til over 1 million danskere

22/09/2023 10:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er der vigtigt brev med klar anbefaling på vej til over 1 million danskere.

Mest læste i dag

Efteråret banker på døren, og vi ser frem til, at smitte med både influenza og covid-19 sandsynligvis vil stige i løbet af efteråret og vinteren. Derfor tilbyder vi nu vaccination til personer med en særlig risiko for at udvikle alvorlige symptomer af både influenza og covid-19. Risikoen for alvorlig sygdom øges med alderen, så alle, der er 65 år eller ældre, kan få en gratis vaccination mod begge sygdomme.

Dette er meddelelsen fra Sundhedsstyrelsen.

De fleste yngre mennesker oplever milde symptomer, hvis de bliver ramt af influenza eller covid-19. Dog er der visse sygdomme og tilstande, såsom kronisk lungesygdom, kraftigt nedsat immunforsvar eller graviditet, der øger risikoen for alvorlige sygdomsforløb med disse infektioner. Sundhedsstyrelsen anbefaler kraftigt, at personer i øget risiko overvejer at blive vaccineret.

"Både influenza og covid-19 kan påvirke alle, men for de ældre og visse risikogrupper kan begge infektioner være potentielt alvorlige og i værste fald livstruende. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen ældre og personer i risikogrupper til at tage imod vaccination mod både influenza og covid-19," udtaler den midlertidige enhedschef og overlæge, Kirstine Moll Harboe.