Slår Bilka, Rema 1000 og flere: Nye tal afslører Danmarks billigste supermarked

24/10/2023 16:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er penge at spare på din indkøbstur.

Mest læste i dag

I en æra, hvor forbrugernes fokus på priser er skarpere end nogensinde, har B.T. gennemført en grundig analyse af situationen på dagligvaremarkedet.

Lad os med det samme fastslå, at det er et sandt prisspektakel derude. Prisniveauerne i supermarkederne fluktuerer dag for dag.

Dette er konklusionen, som B.T. har draget, efter at have gennemført en omfattende prisundersøgelse i nogle af landets største supermarkedskæder.

B.T. besøgte blandt andet Netto, Føtex, Bilka og Rema 1000, hvor de registrerede prisen på 35 forskellige varer i hver kæde.

Fordelen ved denne prisundersøgelse, som inkluderer tilbudspriser, er, at den giver et ærligt indblik i, hvad B.T. har registreret priserne til på den givne dag, som artiklen fra B.T. fremhæver.

Ikke desto mindre har denne metode også nogle ulemper. For eksempel, hvis B.T. havde undersøgt priserne på pakker med 15 skrabeæg i stedet for 10, ville resultatet have set anderledes ud.

Det er derfor klart, at dette marked er yderst dynamisk, hvor selv de mindste detaljer kan have afgørende indflydelse på resultatet af en prisundersøgelse.

Dette er en pointe, der ikke kan understreges nok. I en tid, hvor begrebet "normalpriser" næsten er irrelevant, er det vigtigere end nogensinde at forstå de underliggende faktorer, der styrer priskrigen.

Priskrigen afslørede dog også betydelige forskelle i priserne på de 35 varer.

Ikke desto mindre var konklusionen krystalklar: Den populære discountkæde Netto trak det længste strå med en samlet pris på 485,04 kroner for de 35 varer.

Så hvis du er en prisbevidst forbruger, der stræber efter at finde de bedste tilbud, kan det meget vel være værd at overveje, om Netto bør have en større plads på din indkøbsseddel fremover.