Skal du have penge tilbage? Vær opmærksom på dette

01/09/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Det ser ægte nok ud, men der er desværre tale om svindel.

Mest læste i dag

I disse tider er det afgørende at være ekstra opmærksom, når man gennemgår sin e-mail-indbakke. Dette skyldes tilstedeværelsen af bedrageriske e-mails, hvor afsenderen udgiver sig for at repræsentere Sygeforsikring Danmark og lover modtageren en økonomisk refusion.

Mange borgere i Danmark har modtaget disse bedrageriske e-mails, der lover "penge tilbage" fra Sygeforsikring Danmark. Disse e-mails inkluderer normalt et hyperlink, som opfordrer modtageren til at klikke for at få adgang til en såkaldt refusionsformular. Vær opmærksom, da dette er en fælde.

Vi er alle velkendte med de klassiske bedrageriske e-mails, hvor vi informeres om en ukendt velhavende onkel i USA eller en fjern tante i Afrika, der efterlader en betydelig arv. Disse er lette at afsløre. Dog kan det være mere udfordrende at skelne mellem ægte og falske e-mails, når bedrageriske e-mails udgiver sig for at være fra en troværdig institution som Sygeforsikring Danmark.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, er det vigtigt at huske, at legitime tilbagebetalinger normalt overføres direkte til din Nemkonto. Som følge heraf bør enhver e-mail, der anmoder om at klikke på et link for at modtage en tilbagebetaling, give anledning til mistanke.

En fornuftig forholdsregel er altid at verificere afsenderens e-mail-adresse. I tilfældet med de falske e-mails fra Sygeforsikring Danmark var e-mail-adressen tydeligt suspekt og ikke pålidelig.

Svindlere forsøger ikke kun at bedrage via e-mail; der er også rapporter om en stigende tendens til bedrageri via telefon, hvor svindlere udnytter spoofing-teknikker for at simulere opkald fra velkendte numre.