Seks børn måtte reddes i land: Nu slår livreddere alarm

15/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Sidste uge reddede livreddere seks børn fra et revlehul. Børnene badede uden voksenopsyn, så livredderne appellerer til forældrene: Vær med i vandet og undgå farer.

Mest læste i dag

TrygFonden har udsendt en meddelelse om en hændelse ved Hvide Sande Sydstrand, hvor seks børn befandt sig i en farlig situation under badning. Børnene blev overrasket af strømmen i et revlehul, men heldigvis blev de reddet tilbage på stranden af livreddere. TrygFonden og kystlivredningschefen, Anders Myrhøj, opfordrer nu voksne til at være opmærksomme og aldrig lade børnene bade uden tilsyn. En sikker tilgang er at deltage i vandleg med børnene og være i nærheden, så man kan hjælpe, hvis det er nødvendigt.

Anders Myrhøj fremhæver, at selv voksne kan overraskes af bølgernes kræfter, og derfor er det vigtigt at følges med børnene i vandet. Situationen kan hurtigt gå fra sjov leg til alvorlig fare. Det er muligt for store bølger at vælte børnene, de kan blive fanget af strømmen eller endda komme ud for langt og miste fodfæstet. Ved at deltage i vandaktiviteterne med børnene kan man bedre vurdere deres færdigheder og motivere dem til at blive mere vandsikre gennem leg og øvelser.

Selvom de fleste forældre er opmærksomme på deres børn på stranden, bemærker Anders Myrhøj, at der også er tilfælde, hvor forældre solbader, læser aviser eller bruger mobiltelefonen, mens børnene leger i vandet. Han understreger, at det er forældrenes ansvar at guide børnene og sikre, at de ikke overser farerne i vandet.

I løbet af uge 30 udførte livredderne flere indsatser, hvoraf nogle var akutte situationer med personer i livsfare. Dette understreger vigtigheden af at være opmærksom og forberedt, når man opholder sig ved vandet.

Blandt de nævnte tilfælde i uge 30:

  • En kvinde oplevede krampe under svømning og blev hjulpet tilbage til stranden af en livredder.

  • En mand, der var i krampe, blev reddet tilbage til land af livreddere.

  • En gruppe børn blev hjulpet ud af et revlehul af livreddere og en surferinstruktør.

Disse hændelser illustrerer behovet for opmærksomhed og sikkerhed ved strandaktiviteter, og Anders Myrhøj fremhæver, at det er afgørende for forældre at have øje på deres børn hele tiden, selv når der er livreddere til stede.