REMA 1000 og Salling Group skal overtage Aldis butikker - men én bestemt ting mangler

16/08/2023 04:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tingene tager til.

Mest læste i dag

Det har i lang tid været diskuteret, at Aldi ville trække sig tilbage fra det danske marked, og at både Rema 1000 og Salling Group var kandidater til at overtage de tilbageværende Aldi-butikker.

Dog er afslutningen af salget til disse to store detailkæder stadig i proces.

I december sidste år annoncerede Aldi, at 59 af deres butikker ville lukke i begyndelsen af det følgende år, mens de resterende skulle transformeres til enten Rema 1000- eller Salling Group-butikker.

Før butiksovertagelserne kan finde sted, er der dog nogle formaliteter, der skal afklares, som rapporteret af Dagligvarehandlen.dk.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er fortsat involveret i godkendelsesprocessen af disse opkøb, og dette skal afsluttes, inden Aldi-butikkerne kan skifte ejerskab.

Ifølge styrelsen skal Rema 1000 overtage cirka 114 af de Aldi-butikker, der endnu ikke er lukket ned.

Rema 1000 skulle oprindeligt have fået svar fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om foråret, men i marts besluttede de at udvide behandlingstiden til en mere omfattende 'fase 2' undersøgelse.

Fase 2 indebærer en grundig analyse af, hvordan fusionen vil påvirke markedet. Dette har medført, at den endelige afgørelse er blevet udsat til nu.

Salling Group, som overtager 21 af Aldi-butikkerne, har planer om at omforme dem til Netto-butikker. Forventningen er, at Salling Group vil modtage svar mod slutningen af august måned.