PostNord med trist meddelelse til danskerne

16/06/2024 09:44

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
PostNord har udsendt en trist meddelelse.

Mest læste i dag

PostNord har meddelt en betydelig reduktion, som vil føre til nedlæggelse af 175 stillinger på tværs af landet.

Af disse stillinger vil 65 forsvinde fra distributionscenteret i Taulov ved Fredericia. Beslutningen blev annonceret torsdag middag af Fredericia Dagblad.

Ifølge en pressemeddelelse fra PostNord er nedskæringerne en del af en ny strategi for at styrke selskabets position som den førende pakkeleverandør i Danmark og resten af Norden.

Strategien inkluderer en reduktion af visse produkter som paller, stykgods og part- og full load, så fokus kan rettes mod pakkelevering. Ændringen kommer efter, at PostNord sidste år mistede sin monopolstilling på brevlevering, som nu er blevet liberaliseret.

PostNord har kæmpet med betydelige underskud i flere år og har kun én gang siden 2016 opnået overskud. Kim Pedersen, administrerende direktør for PostNord Danmark og bestyrelsesformand for PostNord Logistics A/S, udtaler, at omstruktureringen er designet til at hjælpe virksomheden med at nå sit mål om at være førende inden for pakkelevering i Norden.

Pedersen anerkender, at beslutningen om afskedigelser vejer tungt.

"Det er en svær beslutning at sige farvel til dygtige medarbejdere, og jeg ved, hvor hårdt de har arbejdet for at levere gode resultater til vores kunder hver dag," siger han.

Han understreger, at PostNord er i tæt dialog med fagforeningerne og vil gøre alt for at støtte de berørte medarbejdere i deres overgang.