Populært produkt har sat salgsrekord i Meny: Du bliver chokeret, når du hører hvordan

29/07/2023 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Produktet er blevet markedsført på en ganske yderst speciel måde.

Mest læste i dag

Mikrobryggerier er godt repræsenteret på øl-hylderne hos MENY, og for nylig har en helt særlig øl slået salgsrekorder takket være en anderledes markedsføring.

I april blev IPA'en "Hverdagens Helte" lanceret i samarbejde med TO ØL. Senere på foråret fulgte "Rock Brew Maibock Øko" i samarbejde med Svaneke Bryghus.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dagrofa, vil der også være en øl på markedet i august, der er udviklet i samarbejde med AleFarm, og til efteråret vil endnu en øl fra TO ØL blive lanceret. Desuden er bryghuset Anarkist også involveret i samarbejdet om specialøl.

Men en helt femte øl har tiltrukket særlig opmærksomhed. Lyttere af podcasten "Undskyld vi roder" har især lagt mærke til øllen "Blomstervand," en IPA produceret i samarbejde med AleFarm.

I det fiktive univers, der er skabt i podcasten, eksisterer en fiktiv MENY-butik, og sammen med det ligeledes fiktive Skuldborg Bryghus blev IPA'en "Blomstervand" til.

Øllen bliver omtalt, diskuteret og nydt i podcasten, hvor lytterne også har mulighed for at smage den. Den er tilgængelig i alle MENY-butikker landet over, og populariteten har været så overvældende, at den næsten har slået alle tidligere salgsrekorder for specialøl hos MENY.

På grund af den store efterspørgsel blev "Blomstervand" udsolgt, men en ny produktion er allerede sat i gang i samarbejde med AleFarm.

"Vi er nødt til at brygge mere af denne øl, da folk kræver det. Det har været en overvældende succes. Lytterne af podcasten passer generelt godt ind i vores målgruppe, så dette samarbejde har været meget vellykket," udtaler Carsten Kure, marketingchef i MENY.

Alle MENY-butikker har i dag en udpeget "Ølmester," og nogle af disse ølmestre er også medlemmer af MENY's øllaug. Sammen med bryggerierne følger øllauget markedets tendenser og identificerer behovet for nye øl.