Politiet understreger: “Vi er ikke blege for at hive bødeblokken frem”

12/02/2024 06:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Politiet understreger alvoren i situation og påpeger, at de ikke er blege for at hive bødeblokken frem

Mest læste i dag

I den femte uge gennemførte politikredsene kontrol ved skoleområder for at styrke sikkerheden for skolepatruljer og fremme respektfuld adfærd i trafikken. Dette initiativ kommer på et tidspunkt, hvor fokus på trafiksikkerhed er øget, og af denne grund har Rådet for Sikker Trafik sammen med det danske politi taget et betydeligt skridt for at beskytte skolepatruljer mod aggressivitet fra vejbrugere.

Ifølge Ekstra Bladet er skolepatruljers rolle i at sikre elevers sikkerhed på deres vej til og fra skolen afgørende. En undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik i 2022 afslørede, at en ud af fire patruljedeltagere har været udsat for verbale overgreb. Denne uacceptable opførsel har nødvendiggjort en øget indsats fra politiets side for at værne om disse unge hjælpere i trafikken.

Politikommunikationsassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiet fremhæver betydningen af denne indsats: "Det er essentielt for os, at både skolepatruljer og elever, der færdes til og fra skolen, kan gøre det trygt."

Selvom hovedformålet er at sikre en positiv oplevelse for skolepatruljerne, er politiet klar til at gribe ind over for trafikanter, der bryder færdselsloven. "Skulle der være nogle, der ikke overholder færdselsreglerne, tøver vi ikke med at benytte bødeblokken," udtaler Christian Berthelsen.

Christian Berthelsen påpeger også, at det er vigtigt, at voksne optræder som gode rollemodeller i trafikken, da børn ofte efterligner voksnes adfærd.

Denne politiaktion markerer et vigtigt skridt mod et sikrere trafikmiljø for både børn og skolepatruljer.