Paramediciner advarer forældre: Tjek små børns fingre og tæer

10/08/2021 08:11

|

Sarah Steen

Foto: Instagram

Mest læste i dag

Forældre opfordres til at tjekke fingre og tæer hos familiens mindste med jævne mellemrum.

Ofte kender forældre børnenes gråd. Hvornår den signalerer sult, træthed, behov for nærvær eller noget helt fjerde. Derfor kender de fleste også den form for gråd der signalerer, at det lille barn oplever smerte et sted. 

Det kan være svært at vide med det samme, hvor smerten der giver anledning til gråd kommer fra. Ind imellem kan det faktisk komme fra et sted, som man ikke lige ser med det samme. 

Derfor advarer en australsk paramediciner fra organisationen "Tiny Hearts Education" nu derfor forældre. 

Forældre opfordres til at holde øje med børnenes fingre og tæer, for her kan der nemlig opstå en situation - som er både uventet og yderst smertefuld for de små.

Et hår kan nemlig få snoet sig så kraftigt omkring de små fingre og tæer, så det ender med at påføre barnet meget smerte.

Nikki der er paramediciner og en del af organisationen "Tiny Hearts Education" advarer derfor nu på organisationens Instagram-profil.

Kan forårsage store smerter 

Noget så let og "uskyldigt" som et løst hår, kan nemlig resultere i store smerter hos de små.

"Hår kan slynge sig rundt om deres små dele og dermed skære blodcirkulationen fra, så de oplever en slem smerte og måske kan få langvarige skader," lyder det i opslaget. 

Det løse hår kan nemlig nemt få snoet sig omkring de små babyers fingre og tæer - og her fungerer det som en årepresser, der stopper blodcirkulationen.

I værste fald kan det skade nerver, danne hudvæv og måske endda påvirke kroppens funktionsevne. 

På Instagram kan man i opslaget se en lille baby fod, hvor en tå er kommet i knibe. Her har et hår fået viklet sig helt fast omkring den lille tå, som derfor er blevet helt rød. 

Det er dog vigtigt, at man - hvis uheldet er ude - ikke bare griber en saks og giver sig til at klippet håret af. Det kan nemlig også gå galt. Derfor lyder det bedste råd på, at man i stedet skal bruge lidt hårfjerningscreme, som man lader sidde et par minutter og herefter kan man løsne håret og tage det af.

Kan man ikke få det fjernet med denne metode, bør man i stedet søge lægehjælp.

Opslaget har allerede fået tusindvis af likes og flere hundrede kommentarer, hvor mange forældre hylder opslaget. 

Du kan se hele opslaget her.