Overraskende stort antal mænd oplever seksuel krænkende adfærd på arbejdspladsen

04/11/2020 10:17

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Efter en artikel på DR.dk, hvor en række mandlige læger beretter om at have oplevet seksuelle krænkelser, har Jyllands-Posten lavet en undersøgelse af krænkende adfærd i arbejdsmiljøer.

DR.dk kunne for nyligt offentliggøre en artikel, hvor flere mandlige læger berettede om seksuel krænkende adfærd på deres arbejdsplads.

Ifølge lægerne i artiklen, har kvindelige kollegaer og chefer forsøgt at true sig til samleje, placeret hånden i skridtet på deres mandlige kollegaer.

I kølvandet på denne artikel, har Jyllands-Posten lavet en rundspørge blandt HK´s medlemmer, hvor der tegner sig et overraskende billede.

Flere mænd end kvinder krænkes

Ifølge rundspørgen er der nemlig flere mænd der end kvinder, der oplever seksuel krænkende adfærd i arbejdsmiljøet. 28,2% af mændene i undersøgelsen har oplevet denne form for adfærd, hvorimod ”kun” 23,5% af kvinderne kan berette om den krænkende adfærd.

” Det kommer bag på mig, at så mange mænd bliver udsat for krænkelser, for vi hører sjældent om det fra vores mandlige medlemmer, men jeg tror måske, at debatten har fået mænd til at være mere bevidste om, hvad de udsættes for i deres hverdag” – Udtaler næstformand i HK, Martin Rasmussen.

”Ofte tale om verbale krænkelser”

Der har de seneste måneder været stor fokus på seksuel krænkende adfærd rettet mod kvinder i forskellige arbejdsmiljøer, men nu tyder noget altså på at mænd i samme grad som kvinder lider overlast.

Maria Rasmussen, advokat i fagforeningens juridiske kompetencecenter udtaler sig undrende om til Jyllands-Posten.” Det er pudsigt, at mændene ikke har fået mere opmærksomhed, for karakteren af de krænkelser, som mænd udsættes for er sammenlignelig med, hvad kvinder udsættes for. Der er ofte tale om verbale krænkelser, men typisk også en kombination af fysiske og verbale.”