Opdateret vejrudsigt fra DMI: Så meget sne er der på vej til danskerne

02/11/2023 06:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
DMI kan nu afsløre, hvor meget sne danskerne kan forvente til jul.

Mest læste i dag

Ønsket om en idyllisk, snehvid jul i år kan muligvis blive skuffet, ifølge DMI's seneste sæsonprognose.

De forventede vejrforhold i de kommende måneder tyder på, at sneen og kulden muligvis vil lade vente på sig.

DMI forudsiger, at december og januar sandsynligvis vil byde på mildere og vådere vejr end det sædvanlige.

Ifølge DMI's prognose vil de fleste lavtryk sandsynligvis bevæge sig nord om Danmark og bringe mildt vejr samt flere fronter med regn og blæst til landet.

Selvom der forventes korte perioder med tør og kold luft fra øst i december, vil måneden sandsynligvis ende vådere og varmere end normalt. Derfor ser udsigterne ikke lovende ud for dem, der drømmer om en hvid jul.

Håbet skal muligvis flyttes til januar.

Sæsonprognosen indikerer imidlertid, at vinteren måske vil tage fat i det nye år. Især i slutningen af januar kan vinteren komme til at dominere, hvis en højtryksbane i Østeuropa bevæger sig nordøst på.

Meteorologerne understreger dog, at langtidsprognoser altid er forbundet med usikkerhed og skal betragtes som det bedste gæt. Der er stadig en lille chance for, at sneen vil falde i julen, men for nu ser det ud til, at danskerne må forberede sig på en mild og våd start på vinteren.

Så mens vi drømmer om julestemning og snefnug, kan vi måske glæde os over et mildt og blæsende vejr i december, indtil vinteren forhåbentlig gør sin entré med fuld styrke i det nye år.