Økonom advarer nu danskerne mod populær ‘finte’: Pas på!

20/10/2023 11:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne skal tænke sig om en ekstra gang, inden de gør det.

Mest læste i dag

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, råder investorer, der søger fordele som billige guldkort eller diamantkort, til at udvise forsigtighed. Dette råd kommer, selvom værdien af SAS-aktien næsten er nul, på trods af selskabets egen erklæring om, at aktierne snart vil miste al værdi.

Ifølge EuroInvestor er der visse investorer, der alligevel overvejer at erhverve disse aktier som en økonomisk måde at opnå loyale kundefordele. Per Hansen bemærker denne bemærkelsesværdige vending og påpeger, at det ikke kan udelukkes, at nogle investorer har erhvervet aktier med henblik på at udnytte loyalitetsfordelene, i håbet om, at SAS ikke ændrer dem.

Selvom det kan virke tiltalende at købe aktier til 0,02 DKK, hvilket kun koster 2000 DKK for at få fat i et 'guldkort', advarer Per Hansen danskerne om at læse de små detaljer. Han påpeger, at betingelserne for loyalitetskort kan ændre sig hurtigt og dermed gøre investeringen mindre attraktiv.

Per Hansen siger: "Hvis du derfor har erhvervet en fin titel via aktier, kan det være en kortvarig fornøjelse og en stor risiko, hvis SAS beslutter sig for at ændre den erhvervede status med kort varsel."

Han forklarer også, at SAS' aktiekurs kan skyldes spekulation i, at den nuværende aftale ikke vil blive gennemført, eller at short-sælgere (investorer, der satser på kursfald) kan blive tvunget til at tilbagekøbe SAS-aktier. Denne usædvanlige situation fortsætter med at tiltrække opmærksomhed fra investorer, der søger unikke muligheder, men advarsler om de skiftende betingelser for loyalitetskort forbliver relevante.