Nyt partiforslag får stor ros: Dette skal kunne trækkes fra i skat

30/10/2023 17:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De Radikale ønsker at indføre et nyt fradrag, hvilket modtager stor ros fra Forbrugerrådet Tænk.

Mest læste i dag

De Radikale træder frem med et nyt og ambitiøst initiativ: indførelsen af skattefradrag for reparationer af forbrugsgoder som telefoner og vaskemaskiner. Bag dette dristige skridt ligger ønsket om at inspirere danskerne til at prioritere genbrug frem for at investere i nye produkter.

Dette er blevet rapporteret af DR.

Vagn Jelsøe, chefkonsulent hos Forbrugerrådet Tænk, er begejstret for idéen. Han henviser til en undersøgelse fra APPLiA Danmark, der afslører, at hele tre ud af fire danskere ville overveje at reparere deres elektronik, hvis omkostningerne forblev under 1.000 kroner.

Denne statistik har fanget opmærksomheden hos Radikale, som nu har besluttet at tage skridt for at imødekomme det.

"En betydelig del af vores CO2-udledning stammer fra produktionen af de varer, vi bruger i vores daglige liv. Derfor er at forlænge levetiden af disse produkter et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid og en positiv bidrag til klimaregnskabet," udtaler Vagn Jelsøe til Ritzau.

Det foreslåede skattefradrag, som Radikale ønsker at implementere, vil fungere som en økonomisk belønning for forbrugerne og forventes at have en betydelig indvirkning på Danmarks klimaaftryk. Dette er af stor betydning, da mange af de produkter, vi anvender, ofte produceres uden for landets grænser og derfor ikke inkluderes i de danske klimastatistikker.

Radikale ser ud til at tage skridt i retning af at ændre spillereglerne for både forbrug og klima. Dette forslag har potentiale til at motivere danskerne til at tænke mere bæredygtigt og dermed bidrage til en grønnere fremtid. Det opfordrer til reparation og genbrug frem for at kaste ud og anskaffe nyt.